IAKO JE NAJAVLJENO VIŠE SUNČANIH INTERVALA, SUBOTNJE JUTRO OSAVNULO UZ KIŠU: Evo šta RHMZ predviđa za ostatak dana

Autor:

Vesti

11.05.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom dana biće sunčano, dok će tokom noći doći do naoblačenja, ali bez padavina.

IAKO JE NAJAVLJENO VIŠE SUNČANIH INTERVALA, SUBOTNJE JUTRO OSAVNULO UZ KIŠU: Evo šta RHMZ predviđa za ostatak dana

Foto: shutterstock

Vreme širom Srbije promenljivo i oblačno, ali sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo, najavio je RHMZ.

Mogući su kratkotrajna kiša ili pljusak, ali tek ponegde na istoku zemlje. I vetar će biti slab i umeren, tako da je dan idealan za šetnju i boravak u prirodi. Jutarnja temperatura kreće se od 7 do 12 stepeni, a najviša dnevna biće od 20 do 24.

Beogradu trenutno pada kiša! Tokom dana biće sunčano, dok će tokom noći doći do naoblačenja, ali bez padavina. Najviša dnevna temperatura 24 stepena, tri više nego danas.

U Vojvodini će biti takođe oblačno i toplije sa slabijom kišom u prepodnevnim časovima. Najniža temperatura od 8 do 11, najveća od 23 do 24.

Vreme narednih dana

U nedelju će biti nestabilno uz promenljivu oblačnost i sunčane periode, očekuju se ponegde slabiji pljuskovi sa grmljavinom u nekim predelima Srbije. Minimalna temperatura od 7 do 13 stepeni, maksimalna od 20 do 24 stepeni.

U ponedeljak biće toplije uz više sunčanih perioda i porast temperature. U ponedeljak popodne razvoj oblaka sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima ponegde, dok se razvedrava u utorak i sredu.

U utorak na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 23 stepena. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70 odsto.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading