ODBIJEN ZAHTEV DA SE RATKO MLADIĆ LEČI U SRBIJI! Nema pravo na žalbu!

Autor:

Vesti

11.05.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari smatraju da se stanje Ratka Mladića popravlja i da mogu dobro da ga oporave da bi se vratio u ćeliju.

ODBIJEN ZAHTEV DA SE RATKO MLADIĆ LEČI U SRBIJI! Nema pravo na žalbu!

Foto: Tanjug/AP

Zahtev da se general Ratko Mladić prebaci na dalje lečenje u Srbiju je odbijen, izjavio je njegov sin Darko Mladić koji se sinoć vratio iz Haga.

Naveo je da lekari smatraju da se stanje Ratka Mladića popravlja i da mogu dobro da ga oporave da bi se vratio u ćeliju.

- Nemam poverenja u njihove doktore, ali na njihovu odluku nemamo pravo žalbe. Nastavićemo da šaljemo lekare i da reagujemo što je brže moguće na njegove promene - rekao je Darko Mladić.

On je za RTRS istakao da je stanje generala vrlo kritično i da je on veoma slab.

- Dobili smo i detalje nalaza kada je prebačen u bolnicu i postalo nam je jasno zašto su odugovlačili sa tim nalazima. Jasno je da je to bilo zbog greške lekara. Greška je elementarna - kazao je Darko Mladić.

Podsećanja radi, Ratko Mladić, bivši general koji izdržava doživotnu kaznu zatvora, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju u zatvorskoj bolnici u Hagu.

Njegov sin Darko Mladić, izrazio je ranije ozbiljnu zabrinutost za očev život, ističući da je adekvatno lečenje u pravim uslovima ključno za spasavanje života njegovog oca. Porodica Mladić je zatražila hitno oslobađanje iz zdravstvenih razloga i humanitarni otpust kako bi se general lečio u Srbiji, uz garancije države Srbije.

Prema rečima Darka Mladića, porodica je obaveštena da je Ratko Mladić prebačen u civilnu bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja, a potom vraćen u zatvorsku bolnicu. Stanje generala je opisano kao životno ugroženo, sa otkazivanjem vitalnih organa. 
 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading