HOĆEMO LI USKORO NA SKIJANJE NA KOPAONIK? Pao sneg na omiljenoj srpskoj planini - stvara se i beli pokrivač! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

15.11.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osetno zahlađenje danas je zahvatilo Kopaonik.

HOĆEMO LI USKORO NA SKIJANJE NA KOPAONIK? Pao sneg na omiljenoj srpskoj planini - stvara se i beli pokrivač! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printskrin/Instagram/Infokop

Trenutna temperatura na Kopaoniku je 1°C, sneg pada i stvara se manji snežni pokrivač. Na Pančićevom vrhu sneg veje i temperatura je ispod 0°C, a duva i jak vetar.

 

 

Snežna granica na Kopaoniku trenutno se nalazi na 1500 metara nadmorske visine, a ispod ovih visinama pada jaka kiša.

 

 

I na ostalim planinama u Srbiji snežna granisa je 1.500 metara nadmorske visine.

Sneg u subotu

U subotu bi naša zemlja mogla i da se zabeli, kaže meteorolog Ivan Ristić.

Za sada najveće šanse za prve pahulje i u nižim predelima južnije od Save i Dunava su u subotu, 18. novembra posle toga se menja sinoptička situacija prelazimo u NAO+ varijantu koju karakterišu jak azorski anticiklon i jak severno-evropski ciklon.

Centar cikona će biti daleko na severu Skandinavije tako da talasi vlažnog i hladnog vazduha koji budu dolazili do nas neće biti toliko hladni da donesu sneg i u nižim krajevima. Snežna granica biće u trećoj dekadi novembra oko 1000m. U trećoj dekadi najviše dnevne temperature biće oko normale za kraj novembra i kretaće se uglavnom od 7°C do 12°C - naveo je meteorolog.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading