PRVI SNEG VEĆ PAO! Zabelelo se u regionu, a EVO kada pahulje stižu i kod nas - JEDAN DATUM JE KLJUČAN!

Autor:

Svet

11.11.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatsku je stigla promena vremena, a s njom i sneg u delu zemlje. Snežni pokrivač uskoro bi mogao i da se javi u Srbiji.

PRVI SNEG VEĆ PAO! Zabelelo se u regionu, a EVO kada pahulje stižu i kod nas - JEDAN DATUM JE KLJUČAN!

Foto: www.profimedia.rs

Jutros je sneg pao oko Gospića, a na Platku je već pala veća količina snega, prenosi portal Index.hr.

HAK je izdao upozorenja zbog snega koji mestimično pada u Gorskom kotaru, kao i zbog mogućih odrona na putevima u planinskim predelima i duž Jadranske magistrale.

Sneg i u Srbiji

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, koja će posle podne na visokim planinama iznad 1.500 metara nadmorske visine preći u sneg.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 7 do 11, najviša od 9 do 14 stepeni. Kasnije posle podne i uveče u većini krajeva prestanak padavina, a zatim i postepeno smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje.

U petak i subotu, 10. i 11. novembra pretežno oblačno povremeno sa kišom u subotu na Kopaoniku sneg. U nedelju i ponedeljak, 12. i 13. novembra smanjenje oblačnosti, sredinom sledeće nedelje malo toplije da bi krajem sledeće nedelje, pogotovo od subote 18. novembra došlo do jačeg zahladjenja, ne može se isključiti poneka pahulja i u nižim predelima. Najviša temperatura uglavnom izmedju 10°C i 15°C, jutarnja pri vedrim i tihim noćima od 0°C do 5°C pri oblačnim i vetrovitim od 5°C do 10°C. Od subote 18. novembra dnevna temperatura u osetnijem padu - ističe meteorolog Ivan Ristić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading