VAŽNO JE BILO POBEDITI ITALIJANE: Francuzi napravili najveći baget na svetu, dug 140 metara! (VIDEO)

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

06.05.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski pekari su postavili novi rekord u pravljenju najvećeg bageta na svetu, i nadmašili su prethodni italijanski rekord za skoro osam metara.

VAŽNO JE BILO POBEDITI ITALIJANE: Francuzi napravili najveći baget na svetu, dug 140 metara! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ABS-CBN News

Baget dug 140,53 metra napravljen je u predgrađu Pariza, na događaju koji je organizovala Francuska konfederacija pekara i poslastičara.

Ovaj poduhvat zahtevao je posebnu pripremu, počevši od mešenja i oblikovanja testa u rano jutro, pa sve do pečenja u specijalno izgrađenoj peći na točkovima.

Tradicionalni baget i zvanična regulativa

Tradicionalni francuski baget, prema zvaničnoj regulativi, mora da bude dugačak oko 60 centimetara, i da se pravi samo od pšeničnog brašna, vode, soli i kvasca, težine oko 250 grama.

Ova specifična regulativa pokazuje koliko je važno očuvanje tradicionalnih tehnika i sastojaka u pekarstvu, koje su Francuzi uspešno primenili čak i prilikom obaranja rekorda.

Rad u rano jutro

Pekari su započeli svoj poduhvat u tri sata ujutru, kako bi imali dovoljno vremena da pripreme, oblikuju i ispeku ogromni baget. Ova posvećenost i predanost poslu dodatno naglašava koliko je važno bilo postavljanje novog rekorda, kao i potvrđivanje istog od strane sudije iz Ginisove knjige rekorda.

Pekar Entoni Arigol izrazio je zadovoljstvo nakon što je sudija Ginisove knjige rekorda potvrdio da je njihov baget zaista najveći na svetu. "Svi smo veoma srećni što smo oborili ovaj rekord i što je to učinjeno u Francuskoj", izjavio je Arigol, ističući ponos cele ekipe pekara.

Francuska konfederacija pekara i poslastičara uspešno je postavila novi standard za najveći baget na svetu, a pred Italijanima je veliki izov, da naprave još veći baget i vrate titulu rekordera.

Pogledajte video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading