KURTI PORUČUJE EU DA MU NE MOGU NIŠTA! Srpska lista o hapšenju dvojice Srba danas na severu

Autor:

Vesti

20.09.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje nad Srbima na KiM dolazi nakon Kurtijevog odbijanja da aktivno učestvuje u dijalogu i deeskalira situaciju na terenu - navodi se u saopštenju.

KURTI PORUČUJE EU DA MU NE MOGU NIŠTA! Srpska lista o hapšenju dvojice Srba danas na severu

Foto: Profimedia

Srpska lista osudila je nastavak terora Prištine i novo hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji, poručivši da Aljbin Kurti ovim potezima šalje poruku Evropskoj uniji da mu ne mogu ništa!

- Podsećamo da ova hapšenja naših sugrađana, kao i prebijanje mladića u Gračanici dolaze nakon Kurtijevog odbijanja da aktivno učestvuje u dijalogu i deeskalira situaciju na terenu. Očigledno da Kurti nastavlja sa svojim planom da nasiljem i silom rešava otvorena politička pitanja i Srbe na Kosovu i Metohiji tretira kao taoce u procesu pregovora koje može da maltretira kad god mu se prohte - saopštila je Srpska lista.

Oni su takođe apelovali na Kfor i Euleks da reaguju, spreče upade specijalaca i druge provokacije Kurtijevog režima kojima se ugrožava mir i izazivaju tenzije na teritoriji Kosova i Metohije.

Podsetimo, kako navode očevici, I.E. su danas na raskrsnici kod Tehničke škole uhapsili pripadnici specijalne jedinice policije i smestili ga u vozilo koje je otišlo u pravcu Južne Mitrovice.

Njegovo hapšenje potvrdila je porodica, koja do ovog trenutka ne zna gde se on nalazi.

Nezvanično, uhapšen je i D.M. bivši pripadnik tzv. Kosovske policije, koga su takođe uhapsili specijalci i to u blizini autobuskog stajališta u Zvečanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading