IMAMO REŠENJE ZA POLOŽAJ POLJOPRIVREDNIKA U BEOGRADU: Zdravko Topalović o programu liste "Ritam grada" za beogradske izbore!

Autor:

Vesti

16.05.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Program ove liste ima za sada 40 tačaka - od besplatnog javnog prevoza, podizanja turističkog potencijala grada, do ekologije

IMAMO REŠENJE ZA POLOŽAJ POLJOPRIVREDNIKA U BEOGRADU: Zdravko Topalović o programu liste "Ritam grada" za beogradske izbore!

Foto: instagram

Lista "Ritam grada", koju čine koalicija "1 od 5 miliona" i "Beogradski front", izašla je sa programom od 40 tačaka, koji građanima Beograda nudi bolji život. Sve teme su obrađene- od javnog prevoza, izgradnje novih domova zdravlja, poljoprivrede, do zagađenja i divljih deponija. Zdravko Topalović, kandidat za odbornika sa pomenute liste, u razgovoru za Republiku ističe da su na programu radili priznati stručnjaci iz različitih oblasti, te da građani na ulici pozitivno reaguju na nove ideje. 

Predali ste liste za beogradske izbore i krenuli agresivnije u kampanju. Koje su to glavne teme koje potencirate u razgovoru sa Beograđanima?

- Naš program Ritam grada nudi za sada 40 tačaka koje građanima našeg glavnog grada nude bolji život. I čini mi se da su Beograđanke i Beograđani ovo prepoznali na našu veliku radost. Teme su razne, od besplatnog javnog prevoza do podizanja turističkog potencijala našeg grada preko posebnog akcenta na ekologiji i zaštiti poljoprivrednih proizvođača sa tertorije grada Beograda. Smatramo da samo Ritam grada zasigurno nudi bolji život stanovnicima našeg glavnog grada. Takođe, posebno napominjem da imamo još dodatnih 20-ak tačaka programa koje čuvamo za sam finiš kampanje. Ritam grada kao program radili su priznati stručnjaci iz različitih oblasti i trenutno vidim da su naši sugrađani vrlo pozitivno reagovali na njega što mi je posebno drago. Posebno želim da napomenem da smo izašli sa kandidatom za gradonačelnika, koji do sada nije bio aktivna politička figura i samim tim smo želeli da g Dušana Teodosijevića predstavimo kao neko novo lice u politici. Mislim da je do sada značajno prevazišao očekivanjia svih. Postao je politički prepoznatljiv što me posebno raduje.

Foto: Foto Ritam grada

Topalović je kandidat za odbornika sa liste Ritam grada

Za razliku od drugih učesnika izbora, Vi ste posebnu pažnju posvetili i poljoprivredi u Beogradu. Zašto?

- Tim stručnjaka koji je radio na našem programu uvideo je da je poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije grada Beograda potrebna pomoć i da su potrebni posebni programi kako bi se oni zaštitili. Iskreno, dosta sam insistirao lično na tome, jer iz nekih ranijih vremena zapamtio sam koliko poljoprivreda može da doprinese razvoju našeg glavnog grada. Takođe, smatram da niko do sada nije izašao na izbore sa ovakvim programom vezano za poljoprivredne proizvođače. Kod našeg kanidata za gradonačelnika Dušana Teodosijevića sam insistirao da poljoprivrednici moraju da imaju prioritetno mesto u našem programu.
Koje ideje imate za poboljšanje položaja poljoprivrednika sa područja Beograda?
- Naša osnovna ideja je da lanci hotela moraju da imaju u ponudi proizvode poljoprivrednih proizvođača sa tertorije grada Beograda, takođe poljoprivrednici i dalje imaju problema sa plasmanom, u vezi sa tim moram da istaknem da grad Beograd mora da preduzme odlučnije korake kako bi poljoprivrednici dobili siguran plasman. Takođe planirali smo i još dodatne subvencije, ali moram da vas zamolim da pratite našu kampanju do kraja kako bi saznali još detalja i pojedinosti našeg programa koji se odnose na poljoprivredne proizvođače sa teritorije grada Beograda.

Vi lično imate više međunarodnih sertifikata iz oblasti ekologije. Kako biste rešili problem divljih deponija u glavnom gradu?
- Apsolutno ste u pravu. Posedujem više sertifikata iz oblasti zaštite životne sredine, te u vezi sa tim sam delom i koautor programa koji se odnosi na deponije. Prvo moramo da uz pomoć nadležnih službi pojačamo nadzor kako nam se ne bi dešavale nove deponije. To bi postigli kroz naš program u prvih sto dana od dolaska na vlast, nakon toga bi krenuli u sanaciju postojećih divljih deponija, i nadam se shodno planu, da bi u prvih 12 meseci uspeli da rešimo taj problem. Takođe je jako važno da se kapaciteti inspekcijskih službi pojačaju kako bi nadzor bio adekvatan i kako nam se ne bi dešavale nove divlje deponije.

Šta je sve potrebno učiniti da bi Beograd postao čistiji i zeleniji grad?

- Ritam grada nudi kroz svoj program i nekoliko konkretnih rešenja za ovaj problem. Mi nudimo da sredimo šume i parkove. Pod ovim pre svega mislim šume koje se ne nalaze u adekvatnom stanju i smatramo da su to pluća Beograda, nakon toga moramo da pojačamo rad komunalnih službi koje se bave higijenom u glavnom gradu, pored toga smatramo da se kabasti otpad mora odnositi barem dva puta nedeljno.

U jednom od ranijih obraćanja, poseban akcenat ste stavili i na nepohodnost Doma zdravlja Bežanijska kosa, odnosno da tamošnja zdravstvena stanica dobije veći kapicitet. Zašto?
- Izgradnja Doma zdravlja na Bežanijskoj kosi nije nova priča, da se razumemo. Ta priča datira sa početka 90-ih godina kada je samo naselje nastalo. Mi insistiramo da se tamo izgradi potpuno novi dom zdravlja jer je to pre svega potreba Beograđanki i Beograđana, koji žive ne samo na Bežanijskoj kosi već na celom Novom Beogradu. Podsećam da je poslednji objekat Doma zdravlja izgrađen na Novom Beogradu pre više od pola veka, i taj podatak pokazuje da je neophodan još jedan Dom zdavlja na Novom Beogradu. Mi smo čak na konferenciji za štampu izašli i sa brojem parcele gde predlažemo da to bude, a u nekom od narednih obraćanja javnosti imaćemo obraćanje baš ispred te parcele.
Za kraj bih dodao još nešto, pratite našu kampanju i naš rad, jer zasigurno kao što sam obećao u prethodnom intervjuu videćete jednu drugačiju kampanju od svega do sada viđenog.


Političar zaprosio devojku usred konferencije 

Ritam grada je juče održao konferenciju na ulici, a jedan od govornika- Moma Kovačević, kandidat za odbornika sa ove liste, posle izlaganja, tu pred svima, zaprosio je svoju devojku. Kovačević je izlagao tačke programa, a onda je stao, okrenuo se prema svojoj devojci, kleknuo pred nju i pitao je da se uda za njega. Devojka je pristala, a on joj je odmah stavio prsten na ruku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading