Filipović o štrajku: Nije rešenje da deca u ovom trenutku ostaju sama kod kuće

Autor:

Vesti

04.05.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vezi sa štrajkom koji je za petak najavio Sindikat radnika u prosveti, Filipović je naglasio da nije rešenje da deca u ovom trenutku ostaju sama kod kuće

Filipović o štrajku: Nije rešenje da deca u ovom trenutku ostaju sama kod kuće

Foto: TV Pink

Načelnik Školske uprave Dragan Filipović izjavio je danas da je za sutra zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, kako bi se napravio plan aktivnosti za povratak dece u ponedeljak u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Sastanku će prisustvovati i psihijatri, psiholozi, prosvetni savetnici Školske uprave Beograd, kolege iz Odseka za nasilje pri Ministarstvu prosvete i rukovodstvo škole Vladislav Ribnikar, kako bi nastavnici u ponedeljak bili pripremljeni da dočekaju učenike, rekao je Filipović gostujući na televiziji Prva.

Vezano za štrajk koji je za petak najavio Sindikat radnika u prosveti, naglasio je da nije rešenje da deca u ovom trenutku ostaju sama kod kuće, posebno zato što je reč i o onoj koja imaju i sedam, osam godina. 

- Kao prosvetni radnik pre svega, mislim da ne postoji osoba koja bi me u ovom trenutku naterala da ja ostavim svoju decu. Mislim na decu iz škole. Da ne održim čas. Ovakav jedan dopis ka školama, odnosno ka roditeljima nije baš ni vreme ni mesto. Deci u ovom trenutku moramo da pružimo svi podršku. Ja bih zamolio kolege da još jednom razmisle o dopisu koji su poslali, jer roditelji rade. U ovom trenutku ostaviti decu u kući samu, nije rešenje. I da se bore sami sa svojim strahovima i izazovima nakon svega ovoga. Neminovno je da je ovo uticalo na svu našu decu, neminovno je da je uticalo na sve nas. Svi mi kao odrasli ljudi smo potrešeni. Dajte samo malo sekund da se u njihove cipele stavimo i da razmislimo koliko je to tek uticalo na njih. To su deca koja imaju sedam, osam, napominjem, do 14, 154, 18, 19 godina. Mi smo ti koji moramo njih da vodimo, a ne ona nas - rekao je Filipović.

Do ponedeljka neće biti nastave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u oružanom napadu učenik sedmog razreda te škole, ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading