ISKUSNI POSLASTIČAR U "POTROŠAČKOJ PATROLI": Rešava mnoge naše nedoumice kada kupujemo poslastice! (VIDEO)

Autor: Anđela Trifunović

Vesti

14.05.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda "Potrošačka patrola" je na našem kanalu Republika News!

Kako odabrati pravu rođendansku ili svadbenu tortu. Lepu, kvalitetnu i ukusnu? Pitanje deluje naizgled benigno. Reći ćete, prosto je, odem i kupim tortu koja mi se najviše sviđa. Ali, uverićete se da baš i nije tako... Posebno kad pročitate ovaj tekst, odnosno pogledate emisiju "Potrošačka patrola" na Jutjub kanalu Republika news. Koliko puta vam se desilo da ne možete da pojedete ni dva zalogaja naizgled savršene torte? Što bi rekli, spolja gladac, a unutra jadac.


TRIK DO TRIKA

Kojim trikovima se služe proizvođači da bi ostvarili što veći profit saznaćemo od pravog čoveka. Goran Ristić je vlasnik renomirane beogradske poslastičarnice koja postoji čak 54 godine. Za početak, kažemo da smo sigurni da smo došli na najbolje mesto da iz

prve ruke saznamo sve što nas interesuje u vezi s kvalitetnim tortama. U poslastičarnicama i na društvenim mrežama velika je ponuda torti koje se samo na prvi pogled mogu nazvati pravim.

Na šta se žale nezadovoljni kupci, pitamo? Kao laici, znamo da umesto putera stavljaju margarin, umesto kvalitetne čokolade šećerne table, jeftini mleveni keks zamenjuje mlevene orahe. Dalje, veštačke arome i boje umesto svežeg voća.

- Najveća zarada je na pavlakama i šlagu u prahu, koji su zamena za prave slatke pavlake, zatim margarinu, a postoje i veštački kremovi, oni koji nisu prirodnog sastava. Ima mnogo margarina koji su teški i nisu dobro obrađeni, pa je i torta samim tim teška... To je onaj osećaj kad ne možete da pojedete ni dva zalogaja. Ubacuju se šećerne kakao table umesto prave čokolade jer je čokolada mnogo skuplja... Kao što umesto
voća stavljaju arome bez dodatka samog voća poput jagoda, malina... Na pitanje gde nesavesni poslastičari i priučeni poslastičari više varaju, na voćnim tortama ili klasičnim čokoladnim s bademima, orasima, Goran kaže da je to individualno, ali da je generalno veća zarada na voćnim tortama jer je voće jeftinije od čokolade.


BAŠ NEZDRAVO

Dakle, budite strpljivi i ne naručujte tortu jer vam je dosadilo da obilazite poslastičarnice i jedva čekate da imate obavezu manje, pošto torte sa veštačkim zaslađivačima, aromama, bojama i margarinom ne samo da nisu ukusne nego nisu ni zdrave!

Pa da zaključimo... Ona je lepa, raskošna, mami uzdahe, ali šteta, ne može da se jede. Da ne biste baš vi odabrali neadekvatnu tortu, poručujte isključivo u renomiranim poslastičarnicama ili po preporuci. Naš savet je da obavezno degustirate različite ukuse i tek onda odlučite, da se vaš slatki zalogaj ne bi pretvorio u gorko iskustvo.





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading