SPREMALI SE ZA SLIKANJE - OTIŠLI U SMRT! Kobne sudbine upucane dece

Autor:

Hronika

04.05.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebalo je juče da se fotografišu za almanah, devojčice se čak i našminkale, a dečaci namestili frizure.

SPREMALI SE ZA SLIKANJE - OTIŠLI U SMRT! Kobne sudbine upucane dece

Foto: Privatna arhiva, republika, tanjkug/ap

Upucana deca u OŠ " Vladislav Ribnikar" u centru Beograda bila su odevena u omiljene stvari pošto je juce trebalo da se fotografišu za almanah kao uspomenu na školske dane. Ali avaj, zla kob u vidu utvare ušetala je u školu i razred 7/2. Devojčice su se čak i našminkale kako bi bile što lepše, a dečaci namestili frizure.

Petakinja Ana je stigla iz Soluna i ujutru obukla omiljenu haljinicu da zablista na slikanju. Brizno su se juče za školu spremali Ema, Katarina, Andrija, Anđela, Joca, Angelina, Veljko, Mara... Drug ih je upucao kao i njihovu nastavnicu  i čiku koji ih je dočekivao kao roditelj. Nekoliko njih se sada bori za život, više njih vida rane, a devet ljudskih života je zauvek ugašeno. 

Njihovi najmiliji traže odgovor na pitanje "zašto baš oni i zašto je došlo do toga, kao i šta su ta nevina bića učinila drugu iz školske klupe da bi zapucao na njih". Traže krivca i u sudbini.

- Jedna devojčica koja je upucana došla je ove godine u Srbiju iz Francuske gde su živeli. Vratila se u svoju zemlju da bi bila upucana - prica sagovornik Republike. 

Deka po majci male Ane otkrio je da je ona diputovala iz Grčke da bi stigla u školu.

- Jedna od učenica sedmog  razreda ostala je nedavno bez oca. Njihov školski drug Andrija je trebalo da uskoro opet pobedi na takmičenju pijanista i da naredne godine bude proglašen za djaka generacije. Nastavnica istorije u koju je pomahnitali Kosta puca dva puta odvezla je ujutru ćeku na prijemni ispit i dosla na posao. Ta deca na koja je drug pucao bila su zmajevi ispred kojih su bili uspesi i svetla budućnost -  ispričala je nastavnica iz škole.

Od tih planova juče je ostala krv u školi , gomile cveća oko škole i reka voska na ulici kojom su do juče ubijeni mališani koračali bezbrižno, a danas ih nema ili su ranjenih tela i duše u bolničkim krevetima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading