ZVICEROVA SAČEKUŠA ZA VUČIĆA! OPASNO - Upozorenje bezbednosnih službi uoči predsednikovog puta na samit u Kotor!

Autor:

Vesti

14.05.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje saznanja da vođa "kavčana" u svom rodnom gradu planira atentat na lidera Srbije, koga patološki mrzi zbog objave rata mafiji

ZVICEROVA SAČEKUŠA ZA VUČIĆA! OPASNO - Upozorenje bezbednosnih službi uoči predsednikovog puta na samit u Kotor!

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/Darko Vojinovic, MUP

Službe bezbednosti su na nogama posle saznanja da Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", priprema sačekušu za predsednika Srbije u Kotoru, gde se sutra održava Samit lidera zapadnog Balkana i Evropske unije, saznaje Srpski telegraf i Republika.

Odmah pošto su objavljeni datum i mesto sastanka, zloglasni šef mafije je aktivirao sve raspoložive saradnike i počeo pripreme za atentat, koji mu se izjalovio na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji na Savindan 2021. 

JEDINA PREPREKA

- Zvicer patološki mrzi Vučića zbog njegove bespoštedne borbe protiv kriminala. Planovi za likvidaciju su počeli da se kuju čim je predsednik najavio rat mafiji, ali je sve ubrzano posle hapšenja beogradskog ogranka "kavčana" sa Belivukom i Miljkovićem na čelu. To je bio težak udarac klanu od kog će se teško oporaviti i koji mu neće oprostiti. Sada mu je jedini cilj da ga ubije i neće žaliti ni ljudi ni para da to ostvari jer je svestan da mu je Aleksandar Vučić jedina prava prepreka u regionu - kaže izvor našeg lista.

Ono u šta se vođa kriminalnog klana ovog puta uzda je činjenica da se samit održava u njegovom rodnom Kotoru, koji je poslednjih decenija postao pravo mafijaško leglo i u kom ima razgranatu mrežu vojnika.

- Radi se o specifičnom području. Grad je okružen brdima i vidi se kao na dlanu. To je ogroman izazov kad je organizacija obezbeđenja u pitanju, biće teško pokriti sve tačke na kojima bi potencijalno mogli da budu raspoređeni atentatori. Poznato je da je snajper postao glavno oružje crnogorske mafije, pa se pretpostavlja da će i ovog puta na taj način pokušati da ugroze život srpskog predsednika - pojašnjava sagovornik iz bezbednosnih struktura.

Republika

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

Karan: Trostruko podići obezbeđenje

Ljuban Karan, bivši vojni obaveštajac, za Srpski telegraf upozorava da je u Crnoj Gori i dalje rovito stanje u službama bezbednosti:

- Bilo je nedavno i hapšenja bivših policijskih službenika, tužilaca, sudija... Njihove garancije za bezbednost Vučića ne smeju biti ad hok prihvaćene. Ne mislim da bi uopšte trebalo da ide u Kotor, ali on na sebe preuzima najviše rizike ako postoji i najmanja mogućnost da ostvari strateške interese Srbije. Naše službe ne mogu potpuno da deluju u drugoj državi, ali bi stepen obezbeđenja predsednika u ovom slučaju morao biti trostruko podignut.

 

NAJVIŠI RIZIK

Ono što ljude zadužene za Vučićevu sigurnost takođe brine jeste činjenica da je bezbednosni aparat Crne Gore i dalje izbušen Zvicerovim ljudima.

- Čišćenje policije i tajnih službi je tek počelo, a u MUP i ANB je mnogo onih koji su radili za Zvicerovu ekipu sa Zoranom Lazovićem i Milivojem Katnićem na čelu. Pri organizaciji ovakvih poseta visokog rizika domaćin mora da angažuje pouzdane ljude da bezbednosne informacije ne bi procurele do organizatora atentata - kaže izvor Srpskog telegrafa i zaključuje:

- Procenjeno je da je ovo dosad najveći izazov kad je bezbednost predsednika Srbije u pitanju i služba će učiniti sve da ga zaštiti, a to podrazumeva pokrivanje ruta kretanja, kao i samo mesto događaja.

Cmolić: Na meti bili i brat i deca

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da su Zvicer i njegov klan razmišljali da li da predsednika Srbije ubiju javno, da mu ubiju jedno ili drugo dete.

- Zvicer je na vrhu. Iz prepiski se vidi da se pripremala eliminacija predsednika Vučića što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, te da su mete bile i Vučićev brat i deca - naveo je načelnik SBPOK.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Ninoslav Cmolić

Vučić: Male su šanse da mi ne dođu glave, ali neću pancir

O pokušaju atentata 2021. govorio je i sam predsednik.

- Govore da im je nedostajalo 48 sati, zato smo imali najveći broj naših snajperista na otvaranju spomenika. Nisam imao pancir i nikada neću da ga nosim. Mene ne interesuje procedura. Vulin se tresao od straha, ja sam izašao i pročitao svoj govor. Falilo im je 48 sati, ali da li sam ja bio meta ili neko drugi, nemam dokaz. Kažu da im je veoma malo nedostajalo da preuzmu svu vlast u Srbiji - rekao je svojevremeno Vučić.

On je i nedavno govorio na tu temu.
- Mala je šansa da mi ne dođu glave. Ja ne kukam zbog toga. Kako da se ponašam na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji? Oni su odustali u poslednjem trenutku. To su najmoćniji i najopasniji ljudi! Čujem da sada kupuju neke kladionice u Srbiji, da pripreme logistiku za prljave poslove. Svi oni rade uvek uz podršku neke strane službe - rekao je Vučić.


U delegaciji Mali i Miščevićeva

Na Samitu će, osim Vučića, iz Srbije doputovati ministar finansija Siniša Mali i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Među učesnicima će biti i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajen. Samit se organizuje pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", a domaćin će biti predsednik vlade Crne Gore Milojko Spajić.
Kako je najavljeno, danas će biti održan i sastanak ministara evropskih poslova i finansija zapadnog Balkana, predstavnika Evropske komisije i partnerskih organizacija.

Prepiska sa Milovićem: Samo ga mi možemo obaliti

Prepiske sa Skaj aplikacije koju je razbio Evropol jasno dokazuju da Zvicer vidi Vučića kao glavnog neprijatelja i da odavno sanja o njegovom rušenju.

- Reko sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića, da mu na početak prvenstva 40.000 počne skandirati... Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači - kaže Zvicer u razgovoru sa odbeglim "kavačkim policajcem" Ljubom Milovićem.

Kao što se iz prepiske vidi, za rušenje je trebalo da budu angažovani Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su u to vreme gazdovali Partizanovom tribinom.

Svedok Srđan Lalić: Za rušenje vlasti pet miliona evra

Pripremu atentata na Vučića na Savindan 2021. detaljno je opisao Srđan Lalić, svedok-okrivljeni u postupku protiv klana Belivuk-Miljković. On je tokom svedočenja u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio da je snajper kojim je predsednik trebalo da bude ubijen kupljen u Loznici za 12.000 evra i to preko Zvicerovog kontakta.

Republika

Foto: printscreen/RTVPink

 

* Srđan Lalić: Zvicer obezbedio pet miliona evra za rušenje vlasti

- Zvicer je obezbedio pet miliona evra za nasilnu promenu vlasti u Srbiji i dovođenje nove političke ekipe koja bi bila po meri klana - rekao je Lalić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Rada

14.05.2024 21:38

Zvicer može da priča prazne price.

Мiraš

14.05.2024 21:41

Zviceraova sačekuša za Vučića izaziva zabrinutost i postavlja pitanje o bezbednosti javnih ličnosti. Važno je da se bezbednosne službe uvek pripreme za sve moguće scenarije kako bi osigurale sigurnost svih učesnika.

Đorđije

14.05.2024 21:42

Upozorenje bezbednosnih službi uoči predsednikovog puta na samit u Kotor ukazuje na složenost međunarodnih odnosa i potrebu za stalnom budnošću. Diplomatska sigurnost treba da bude prioritet u ovakvim situacijama.

Olivera

14.05.2024 21:42

Vučiću, neka vaša hrabrost i odlučnost budu svetionik u borbi protiv kriminala. Srbija je uz vas.