SIN DORE BAKOJANI KURTIJEV I MILOV INTIMUS! PALE MASKE: Sad je sve mnogo jasnije!

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

14.05.2024

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kostas, koji je i nećak premijera Micotakisa, kačio po Atini table "kancelarija Kosova"

SIN DORE BAKOJANI KURTIJEV I MILOV INTIMUS! PALE MASKE: Sad je sve mnogo jasnije!

Foto: Tanjug/AP

Ima neka tajna veza... Veza koja mnogo toga otkriva o Grkinji Dori Bakojani i razlozima zbog kojih je sramno zabila Srbiji nož u leđa i dala preporuku za prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope. Nešto se naslućivalo i ranije, a sada nam je do kraja otvorio oči renomirani grčki portal Odbrana (Militaire.gr).

Osim same Bakojanijeve, inače rođene sestre grčkog premijera, važnu ulogu u svemu ima i njen sin Kostas. Kako navodi Odbrana, malo ko zna da je, dok je gradonačelnica Atine bila Dora Bakojani, Kostas u oblasti Galaci, gde je smeštena kancelarija za vezu Prištine (pošto Grčka nije priznala lažnu državu, to je neka vrsta zamene za ambasadu), postavio ulične table na kojima piše kancelarija Kosova.

PISAO I VESIĆ

O tome je na Fesbuku pisao i ministar građevinarstva Goran Vesić.

- O prijateljstvu Dore Bakojani, koja je u Savetu Evrope rekla da na Kosovu i Metohiji vlada demokratija i vladavina prava, i Kurtija mnogo se, čak i javno, zna. Zvanične posete, nezvanični susreti, prijateljstvo Bakojanijeve i Kurtija postali su opšte mesto. Naravno, Bakojanijeva, čest gost Prištine, nikada nije posetila Beograd, a sa Srbima koji žive na KiM nikada nije razgovarala - naveo je Vesić i dodao:

- Malo se zna da je njen sin Kostas Bakojani bio gradonačelnik Atine od 2019. do prošlog oktobra, kad ga je pobedio levičar Hristos Dukas. Zanimljivo je da kao gradonačelnik Atine nije posetio samo Beograd i Skoplje od prestonica na Balkanu. Ali je zato dva puta bio u Prištini i jednom u Podgorici, gde je dočekivan kao najveći prijatelj.

Republika

Foto: Tanjug/AP Yorgos Karahalis

Kostas Bakojani

Tako se, piše Vesić, Bakojanijeva pridružila klubu evropskih političara koji smatraju da Srbija ne treba da postoji i da je protiv Srba sve dozvoljeno, a koji predvodi neprikosnovena šovinistkinja Viola fon Kramon. Nikada ne zaboravimo da je Bakojanijeva, hrišćanka i pravoslavka, opravdala pucanje u srpske dečake koji su sekli badnjak za Božić. I da je javno rekla da na takvom Kosovu vlada demokratija.

Ovako joj je odbrusio Vučić

Sram te bilo, Dora Bakojani, sram vas bilo. Sramota. A onda se setila da nisu važni ni ZSO ni eksproprijacija, ni ništa, Manastir Dečani, ni to što Srbima uskraćuju pravo na korišćenje srpskog jezika, što su izloženi brutalnoj neproporcionalnoj sili, naveo je krajem marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o Dori Bakojani.

Naveo je da Bakojanijevu treba da bude sram zbog toga što je odustala od svojih principa i tri dana uoči sednice komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučila članstvo Prištine.

- Neki ljudi imaju kičmu u međunarodnoj areni, a neki nemaju ništa - konstatovao je Vučić.

ORGANIZATORI

Portal Odbrana temom Dore Bakojani bavio se u kontekstu sastanka grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa i turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, konstatujući da malo ko zna ka kakvoj nacionalnoj katastrofi ide Grčka, ističući u prvi plan to što će stranka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija najverovatnije biti u vladajućoj koaliciji u Severnoj Makedoniji.

U tekstu se takođe navodi da je poseta albanskog premijera Edija Rame u Atini nezabeležena u istoriji bilateralnih odnosa balkanskih zemalja, kao i da je autobuse pune kosovskih Albanaca i Albanaca iz Albanije organizovala prištinska kancelarija za vezu u Atini.

Grčka vlada je poslednjih dana više puta ponovila da je poseta Rame Atini privatna i da nema zvanični karakter.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading