SAMI TRAŽILI, SAMI SE UBILI - NEVIĐEN DILENTATIZAM OPOZICIJE U BEOGRADU! Liste im odbijene u nekoliko opština jer su prekršili zakon na kome su baš oni insistirali

Autor:

Vesti

14.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal opozicionog bloka, koji je rešio da izađe na izbore 2. juna u Beogradu, izazvao je buru među drugim učesnicima opozicione scene, ali i opozicionim simpatizerima, koji su ih optužili za teški amaterizam i traljavost

SAMI TRAŽILI, SAMI SE UBILI - NEVIĐEN DILENTATIZAM OPOZICIJE U BEOGRADU! Liste im odbijene u nekoliko opština jer su prekršili zakon na kome su baš oni insistirali

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/Nikola Andjus/Zoran Zestic/Nemanja Jovanovic

Srpski opozicionari su nadmašili sami sebe! Redom su im odbijane liste za odbornike po beogradskim opštinama i to zato što su prekršili odredbe dopuna Zakona o jedinstvenom biračkom spisku koje su sami predložili!

Naime, opozicione stranke u Skupštini Srbije su inicirale izmene po kojima na lokalnim izborima ne mogu da glasaju oni koji su promenili prebivalište nakon 3. jula 2023, a onda su baš one koji ne ispunjavaju taj uslov - stavili na listu kandidata za odbornike!

LISTE BEZ IMENA

Logično, izborne komisije su takve liste odbile, najviše kad je u pitanju Zeleno-levi front. Odbijena je lista ove koalicije "Biramo Novi Beograd", a izvesno je da će iz istog razloga biti odbijene i liste "Biramo Stari grad" - na ovoj listi je šest kandidata koji nemaju to pravo zbog promene prebivališta, i "Biramo Vračar" - gde je "problematičnih" devet.

Odbijena je i lista ove koalicije na opštini Voždovac - "Biram Voždovac", ovaj put jer nisu ispoštovana pravila o zastupljenosti polova. Na ovoj opštini je odbijena i lista "Kreni-promeni" Save Manojlovića, i to zbog neurednosti, jer se na propisanom obrascu ne nalazi ime liste.

REAKCIJE

Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke

Kako misliš da vodiš grad ili državu ako nisi u stanju da pravilno popuniš obrasce za izbore, da vodiš računa o rodnoj ravnopravnosti ili podneseš listu pre nego što stupi na snagu izmena zakona koju si predložio, pa sad upadaš u neregularnost po izmenjenom propisu jer ne proveravaš biračko pravo na osnovu prijavljenog prebivališta sopstvenih kandidata?

Biljana Lukić, novinarka

Jesam li dobro razumela, postignut je dogovor da zakon koji je opozicija tražila za njih ne važi?

Bojan Pajtić, bivši lider DS
To se nikada nije dogodilo, kakav amaterizam. Kako bi državu vodili? Bezobalan diletantizam... Nema tu stranaka, kad ti stvar vodi profesionalac, nema stranke šta da se pitaju oko tehničkih i notornih stvari.

SAVO BI BLOKADU

Skandal opozicionog bloka, koji je rešio da izađe na izbore 2. juna u Beogradu, izazvao je buru među drugim učesnicima opozicione scene, ali i opozicionim simpatizerima, koji su ih optužili za teški amaterizam i traljavost. I, umesto da se zapitaju da li je moguće da su takvi diletanti, lideri ovih stranaka su zapretili bojkotom izbora ukoliko se ne prihvate kandidati koji ne ispunjavaju zakonske uslove.

Tako je Manojlović juče najavio potpunu blokadu izbornog procesa ukoliko se sve liste ne proglase do petka u 12 časova, a po podne je održan i sastanak ostalog dela opozicije, koji je takođe razmatrao bojkot.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Saša Radulović

Radulović se zeza: Nek se žene izjasne kao muškarci

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović juče je dosolio ranu kolegama iz opozicije.

- Za sestrića Savu je rešenje da se dve žene s liste izjasne kao muškarci po Zakonu o rodnoj ravnopravnosti i tako isprave brljotinu. Kad je bal, nek je maskenbal - napisao je on na Tviteru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Ivana

14.05.2024 23:40

Opozicija ne zna sta radi

Ivana

14.05.2024 23:41

Opozicija ni zakonske uslove sto su oni tražili ne mogu da ispune

Ivana

14.05.2024 23:42

Opozicija preksila zakon

Ivana

14.05.2024 23:42

Opozicija ne zna ni liste da preda kako treba