NAJGLASNIJI OPOZICIONAR NESTAO SA LICA ZEMLJE! Hitno se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova - proglašen za STRANOG PLAĆENIKA!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

26.12.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestao opozicionar.

NAJGLASNIJI OPOZICIONAR NESTAO SA LICA ZEMLJE! Hitno se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova - proglašen za STRANOG PLAĆENIKA!

Foto: pixabay.com

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je na poternicu bivšeg poslanika Državne dume i stranog agenta Dmitrija Gudkova. Prema odeljenskoj bazi podataka o pretraživanju, Gudkov se traži po članu Krivičnog zakonika, ali detalji o konkretnom slučaju nisu precizirani.

Prema TASS-u, istražitelji su pokrenuli krivični postupak protiv Gudkova po članu o lažnjacima o ruskoj vojsci (klauzula „e”, deo 2 člana 207.3 Krivičnog zakonika Rusije). Ova situacija izaziva pažnju javnosti zbog ozbiljnosti optužbi i mogućih implikacija po Gudkova.

U februaru 2023. godine, rusko Ministarstvo pravde uvrstilo je Dmitrija Gudkova u registar stranih agenata. Ova odluka dodatno komplikuje situaciju i postavlja pitanja o ulozi i aktivnostima koje su dovele do ovakvog postupka državnih institucija.

Ova vest izazvala je brojne reakcije javnosti i političkih analitičara, koji su podeljeni u svojim mišljenjima o ovom slučaju. Dok jedni podržavaju mere preduzete protiv Gudkova, drugi izražavaju sumnju u političku motivaciju iza ovih postupaka.

Povećana pažnja javnosti i medija usmerena je ka ovom slučaju, a njegov ishod mogao bi imati dalekosežne posledice.


Dmitrij Gudkov se našao u centru pažnje nakon što je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo na poternicu bivšeg poslanika i stranog agenta. Optužbe o lažnim informacijama o ruskoj vojsci i uvrštavanje u registar stranih agenata dodatno komplikuju ovu situaciju, a javnost sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading