UKRAJINA POGODILA DESANTNI BROD NA KRIMU: Hitno se oglasila Moskva nakon napada, ima nastradalih!

Autor:

Svet

26.12.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičan bilans noćnog napada na luku Feodosija: Jedna osoba poginula, dvoje ranjeno

UKRAJINA POGODILA DESANTNI BROD NA KRIMU: Hitno se oglasila Moskva nakon napada, ima nastradalih!

Foto: Shutterstock

Šef Krima, Sergej Aksjonov, potvrdio je da je jedna osoba izgubila život, dok su još dvoje povređeni u noćnom napadu na luku Feodosija.

Aksjonov je izjavio da je tokom napada šest zgrada pretrpelo oštećenja, posebno ističući razbijene prozore. Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da su ukrajinske oružane snage sinoć izvele napad avionskim navođenim projektilima na Feodosiju.

- Jedna osoba je poginula a još dvoje je ranjeno u napadu. Šest zgrada je oštećeno, uglavnom su prozori razbijeni - dodao je on.

Kao rezultat napada, veliki desantni brod "Novočerkask" pretrpeo je ozbiljna oštećenja, a u vazdušnoj borbi uništena su dva neprijateljska aviona Su-24.

Istaknuto je da je izbijanje požara kao posledica napada brzo lokalizovano, a područje luke je ograđeno radi bezbednosti. Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, Mikola Oleščuk, prethodno je potvrdio da je Ukrajina izvela vazdušni napad na Feodosiju na Krimu, rezultirajući uništenjem ruskog desantnog broda "Novočerkask".

Ovakvi događaji ne samo da izazivaju zabrinutost u regionu već i postavljaju pitanja o budućnosti odnosa između Ukrajine i Rusije. Međunarodna zajednica pažljivo prati situaciju na Krimu, a reakcije na ovaj incident očekuju se u narednim danima.

Podsetimo, Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je vazdušni napad na lučki grad Feodosija na Krimu, uništavajući ruski desantni brod "Novočerkask" iz sastava Crnomorske flote.

Komandant Mikola Oleščuk istakao je da je napad rezultirao uništenjem ruskog broda, što je izazvalo smanjenje ruske flote. Snimci na društvenim mrežama prikazuju eksploziju i požar, ali njihova autentičnost nije nezavisno potvrđena.

 

 


Iako Oleščuk nije pružio konkretne dokaze o uništenju ruskog broda, šef Krima Sergej Aksjonov potvrdio je napad i izjavio da su ukrajinske snage izvele napad na području Feodosije, uzrokujući požar u luci koji je kasnije ugašen. 

Ovaj vazdušni napad dodatno produbljuje napetosti između Ukrajine i Rusije, posebno u kontekstu Krima, poluostrva koje je Rusija anektirala 2014. godine, što je rezultiralo međunarodnim osudama i sankcijama. Ovo područje i dalje predstavlja ključnu tačku sukoba između dve zemlje, a vazdušni napad predstavlja eskalaciju već postojećih tenzija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading