RUSI POKORELI KLJUČNI GRAD U UKRAJINI! Hitno se oglasio ruski ministar odbrane! (VIDEO)

Autor:

Svet

25.12.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Šojgu je istakao da će preuzimanje kontrole nad gradom omogućiti efikasniju zaštitu Donjecka od napada ukrajinskih oružanih snaga.

RUSI POKORELI KLJUČNI GRAD U UKRAJINI! Hitno se oglasio ruski ministar odbrane! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Naselje Marjinka u DNR potpuno je oslobođeno, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu tokom sastanka sa ruski predsednikom Vladimirom Putinom.

- U toku aktivnih ofanzivnih dejstava, jurišni odredi grupe Južnaja danas su potpuno oslobodili selo Marinka, jugozapadno od Donjecka - rekao je ministar odbrane.

Sergej Šojgu je istakao da će preuzimanje kontrole nad gradom omogućiti efikasniju zaštitu Donjecka od napada ukrajinskih oružanih snaga, prenosi RIA Novosti.

Podsetimo, najmanje četiri osobe su poginule, a devetoro ih je ranjeno, među kojima je i dete, u ruskim udarima na južni ukrajinski grad Herson, izjavio je regionalni guverner Oleksander Prokudin.

Ovi napadi, koji su se desili tokom noći, deo su kontinuiranih artiljerijskih napada ruske vojske na Herson, južno od reke Dnjepar, a podaci ukazuju na sve veće žrtve među civilnim stanovništvom.

Ukrajinska vojska, suočena sa rastućim pritiskom, uspela je presresti 14 od 15 dronova koje je Rusija poslala prema Ukrajini, prema redovnom dnevnom izveštaju. Ova efikasnost u zaštiti teritorijalnog integriteta svedoči o odlučnosti ukrajinskih snaga da odole agresivnim pokušajima.

Centar grada Hersona bio je meta ruskog bombardovanja, a guverner Prokudin preko Telegrama je potvrdio da je jedan od projektila pogodio stambenu zgradu, rezultirajući smrću 87-godišnjeg muškarca i njegove 81-godišnje supruge. Još jedna osoba izgubila je život dok su spasilački timovi pretraživali ruševine na drugom mestu u centru grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

.

Komentari (0)

Loading