RAKETIRAN GRAD NA JUGU FRONTA: Pogođena stambena zgrada u centru Hersona, među poginulima i stariji bračni par!

Autor:

Svet

24.12.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje četiri osobe su poginule, a devetoro ih je ranjeno, među kojima je i dete, u noćašnjim ruskim udarima na južni ukrajinski grad Herson, izjavio je regionalni guverner Oleksander Prokudin.

RAKETIRAN GRAD NA JUGU FRONTA: Pogođena stambena zgrada u centru Hersona, među poginulima i stariji bračni par!

Foto: Tanjug/AP

Ovi napadi, koji su se desili tokom noći, deo su kontinuiranih artiljerijskih napada ruske vojske na Herson, južno od reke Dnjepar, a podaci ukazuju na sve veće žrtve među civilnim stanovništvom.

Ukrajinska vojska, suočena sa rastućim pritiskom, uspela je presresti 14 od 15 dronova koje je Rusija poslala prema Ukrajini, prema redovnom dnevnom izveštaju. Ova efikasnost u zaštiti teritorijalnog integriteta svedoči o odlučnosti ukrajinskih snaga da odole agresivnim pokušajima.

Centar grada Hersona bio je meta ruskog bombardovanja, a guverner Prokudin preko Telegrama je potvrdio da je jedan od projektila pogodio stambenu zgradu, rezultirajući smrću 87-godišnjeg muškarca i njegove 81-godišnje supruge. Još jedna osoba izgubila je život dok su spasilački timovi pretraživali ruševine na drugom mestu u centru grada.

Foto: Printskrin/Tviter/@KrzysztofJano15

 

Ukrajinski zvaničnici navode da su ruski napadi ciljali stambene četvrti, medicinske ustanove, škole i osnovnu infrastrukturu u Hersonu, ali nisu dostupni detalji o materijalnoj šteti koja je prouzrokovana.

Podsećamo, Herson je vraćen pod kontrolu ukrajinskih snaga u novembru 2022, nakon višemesečne ruske okupacije, ali je ostao pod stalnim pritiskom artiljerijskih udara. Stanovnici ovog grada, koji se nalazi sa druge strane prirodne linije fronta formirane rekom Dnjepar, suočavaju se sa svakodnevnim izazovima i rizicima koji proizlaze iz ove napetosti.

Svet je svedok eskalacije sukoba u ovom regionu, a međunarodna zajednica osuđuje nastavak agresivnih akcija i poziva na dijalog radi postizanja mirnog rešenja koje će omogućiti bezbednost i stabilnost za sve učesnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading