ZAPAD U ČUDU, NE VERUJE SVOJIM UŠIMA! NATO priznao nadmoć vojske Rusije na frontu: Kijev će pobesneti zbog Stoltenbergovih reči!

Autor:

Svet

22.12.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom specijane vojne operacije u Ukrajini, vojska Rusije je uspela da se dobro pokaže izgradivši dobro pripremljene odbrambene linije sa ogromnim minskim poljima, rovovima i blokadama za glavne borbene tenkove, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stroltenberg.

ZAPAD U ČUDU, NE VERUJE SVOJIM UŠIMA! NATO priznao nadmoć vojske Rusije na frontu: Kijev će pobesneti zbog Stoltenbergovih reči!

Foto: Tanjug/AP

- U sklopu specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske snage su uspele da stvore impresivnu liniju odbrane koja se pokazala teškom za probijanje - izjavio je generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg.

Upućujući na složenu situaciju na bojnom polju, Stoltenberg je naglasio da se linija fronta u poslednjim nedeljama nije značajno pomerila, što svedoči o efikasnosti ruskih vojnih strategija.

Prema Stoltenbergu, ruske snage su mudro iskoristile vreme da se čvrsto utvrde, izgradivši dobro pripremljene odbrambene linije opremljene minskim poljima, rovovima i blokadama za glavne borbene tenkove.

U intervjuu za nemačku agenciju DPA, generalni sekretar NATO priznao je da je ova odbrambena linija teško probijena, posebno bez podrške vazduhoplovnih snaga koje su ključne za uspeh takvih operacija.

- Veoma se oprezno odnosim prema tome da se sedeći u Briselu sudi o onima koji donose teške odluke na bojnom polju - poručio je Stoltenberg, prepoznajući kompleksnost situacije na terenu.

Prethodno, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, istakao je da ukrajinska vojska neprestano trpi poraze, dok ruske snage uspešno sprečavaju njihov napredak. On je istakao da je protivnik izgubio značajan broj vojnika tokom poslednjih šest meseci, naglašavajući efikasnost ruske vojne strategije.

Ova situacija ukazuje na dinamičnost i složenost događanja na terenu, a NATO priznavanje teškoća u probijanju ruske odbrambene linije dodatno naglašava ozbiljnost situacije u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading