ŠOKANTNE OPTUŽBE IZ AMERIKE! ''Volstrit džurnal'' otkriva: Najbliži saradnik Putina likvidirao Prigožina? Plan ubistva lidera Vagnera trajao dva meseca!

Autor:

Svet

22.12.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnji američkog lisat sekretar Saveta bezbednosti rusije stoji iza likvidacije lidera Vagnera Jevgenija Prigožina.

ŠOKANTNE OPTUŽBE IZ AMERIKE! ''Volstrit džurnal'' otkriva: Najbliži saradnik Putina likvidirao Prigožina? Plan ubistva lidera Vagnera trajao dva meseca!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP, youtube/printscreen/EnviWatcher

U najnovijem obrtu događaja, američki Volstrit džurnal izveštava da Nikolaj Patrušev, dugogodišnji sekretar Saveta bezbednosti Rusije, navodno stoji iza ubistva osnivača privatne vojne kompanije PMC Vagner, Jevgenija Prigožina.

Prema tvrdnjama predstavnika zapadnih obaveštajnih službi i bivšeg ruskog obaveštajca, eksplozivna naprava bila je postavljena ispod krila aviona kojim je Prigožin putovao kući u Sankt Peterburg.

Jevgenij Prigožin, često nazivan bliskim saradnikom i "desnom rukom" ruskog predsednika Vladimira Putina, postao je meta, kako tvrdi Volstrit džurnal, zbog prevelikog političkog i vojnog uticaja koji je stekao tokom dešavanja u Ukrajini.

Anonimni izvor iz Kremlja tvrdi da je Prigožin morao biti "uklonjen" i da je likvidacija pažljivo pripremana dva meseca. Navodno, plan je lično odobrio Nikolaj Patrušev, koji je decenijama poznat kao ključna figura u održavanju Putinove vlasti.

Patrušev kontroliše ključne poluge ogromne birokratske mašinerije

''Volstrit džurnal'' sugeriše da je Patrušev više puta upozoravao Putina da oslanjanje na Vagnera u Ukrajini predstavlja ozbiljnu pretnju po Kremlj. Nakon što je Patrušev, prema izveštaju, zaustavio pobunu Vagnera krajem jula, video je priliku da trajno eliminše Prigožina.

Američki list ističe da Patrušev kontroliše ključne poluge ogromne birokratske mašinerije koja podržava Putina na vlasti i povezuje ga s mnogim "najmračnijim epizodama" koje su često rezultirale smrću protivnika Kremlja.

Podsećanja radi, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je početkom oktobra da su istražitelji pronašli fragmente ručne bombe u telima mrtvih iz aviona u kojem je poginuo osnivač Vagnera, Jevgenij Prigožin.

Situacija ostaje napeta dok se javnost suočava s ovim šokantnim tvrdnjama i nastavlja pratiti razvoj događaja na ruskoj političkoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading