AMERIKA ĆE GURNUTI EVROPU U RAT SA RUSIJOM? JEZIVO predviđanje Putinovog bezbednjaka: Vojnici drugih članica NATO biće poslati U KLANICU, da ne bi ginuli Amerikanci!

Autor:

Svet

15.09.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Države će, ako bude potrebno, lako poslati trupe drugih zemalja članica NATO-a na klanje, da ne rizikuju živote svojih vojnika, primetio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u članku u ruskom časopisu Razvedčik.

AMERIKA ĆE GURNUTI EVROPU U RAT SA RUSIJOM? JEZIVO predviđanje Putinovog bezbednjaka: Vojnici drugih članica NATO biće poslati U KLANICU, da ne bi ginuli Amerikanci!

Foto: Tanjug/AP

Kontinuirano širenje NATO-a zapravo pruža Sjedinjenim Državama mogućnost da usisaju različite države i liše ih nezavisnosti, smatra Patrušev. Članice NATO već godinama verbalno proglašavaju svoju posvećenost miru, dok se bore ili prete ratom sa bilo kojom zemljom koja se ne slaže sa politikom SAD, dodao je on.

"Vojna moć NATO-a se koristi za održavanje zapadne hegemonije, ekonomskog porobljavanja i političkog pritiska na države koje ne predstavljaju vojnu pretnju alijansi. Tokom sedam decenija, članice NATO-a postale su učesnici u više od 200 vojnih sukoba širom sveta", rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Želeo bih da napomenem da su u praksi i vojske NATO-a kolonijalne za Ameriku. Ako bude potrebno, Vašington će lako poslati trupe drugih zemalja članica alijanse na klanje, a da ne rizikuje živote predstavnika "izuzetnog" američkog naroda", dodao je Patrušev. 

SAD su povećale upotrebu britanskih obaveštajnih službi

Sjedinjene Države jačaju interakciju sa Britanijom kako bi iskoristile potencijal svojih obaveštajnih službi, tehnološki napredak i integrisale britanske oružane snage u tekuće američke operacije u različitim delovima sveta, izjavio Patrušev.

„Politički formirajući krugovi u Sjedinjenim Državama uverili su se u navodno posebnu mesijansku sudbinu Amerike – da vlada svetom kroz snažnu spoljnu politiku, ne priznajući ničije interese“, primetio je Patrušev u svom članku u ruskom časopisu Razvedčik.

Prema Patruševu, ove američke elite se aktivno mešaju u unutrašnje procese širom Latinske Amerike , Afrike i Azije, gradeći sebi nove saveze.

„Među njima je AUKUS trilateralno partnerstvo sa Velikom Britanijom i Australijom, trougao SAD-Japan-Južna Koreja, koji su usmereni na Kinu, Rusiju, Severnu Koreju i druge zemlje u regionu koje se ne povinuju volji Vašingtona. Bela kuća je opsednuta idejom o formiranju strukture za bezbednost mreže, u kojoj Tokio igra značajnu ulogu“, napisao je Patrušev.

Kuju se planovi za stvaranje ogranka Severnoatlantske alijanse u azijsko-pacifičkom regionu. Vašington ne može da odustane od ideje o „ogranku“ NATO- a na Bliskom istoku ,dodao je on.

„Saradnja sa Engleskom se intenzivira kako bi se iskoristio potencijal njenih obaveštajnih službi, tehnološki napredak i integrisale oružane snage u aktuelne američke operacije“, dodao je Patrušev.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Patrušev je Evropu nazvao američkim vazalom

Sukob u Ukrajini organizovali su Vašington i London, između ostalog, da bi oslabili Evropu, a Evropa, sadašnji vazal Sjedinjenih Država, moraće mnogo da radi da bi stekla geopolitičku nezavisnost, izjavio je Patrušev.

"Evropa, koja je u poslednje vreme uzburkana željom za suverenitetom (koja se naziva i "strateška autonomija"), takođe predstavlja sve veću pretnju američkoj hegemoniji. Sukob u Ukrajini organizovali su Vašington i London ne samo sa ciljem da nanesu strateški poraz Rusiji, ali i da oslabe Evropu, gde je Nemačka ranije bila prva violin“, napisao je Patrušev.

„Očigledno je da će Sjedinjene Države u dogledno vreme morati da se pomire sa ulogom jednog od polova multipolarnog sveta, a Evropa, koja je pristala da postane američki vazal, moraće da se pomuči da stekli geopolitičku nezavisnost“, dodao je on.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading