"TUŽNO! SPREMITE SE ZA RAT RUSIJE I NATO PAKTA!" Medvedev zaledio svet - potez Zapada doveo Moskvu pred pakleni čin! (FOTO)

Autor:

Svet

29.08.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedev takođe naglašava da bi situacija na Krimu mogla dati Rusiji pravni osnov da deluje vojno protiv zemalja NATO-a.

"TUŽNO! SPREMITE SE ZA RAT RUSIJE I NATO PAKTA!" Medvedev zaledio svet - potez Zapada doveo Moskvu pred pakleni čin! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Izjava zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrija Medvedeva, ukazuje na zabrinutost i percepciju Rusije u vezi sa situacijom na Krimu i odnosima sa Zapadom.

On upotrebljava termin "casus belli" kako bi naglasio da postupci Zapada, posebno podrška Kijevu u vezi sa situacijom na Krimu, mogu biti tumačeni kao povod za vojni sukob ili reakciju Rusije. U međunarodnom pravu, "casus belli" označava povod za rat ili vojnu akciju.

- Ukrajinski zločinci objavili su da su im odobreni svi napadi na sve rusko, na primer, na Krimu. Ako je to tačno (a sada nema razloga za sumnju), onda je to direktan pravno značajan dokaz saučesništva Zapada u ratu protiv Rusije na strani države Stepana Bandere - napisao je Medvedev na svom Telegramu.

Foto: Tanjug/AP

 

Medvedev takođe naglašava da bi situacija na Krimu mogla dati Rusiji pravni osnov da deluje vojno protiv zemalja NATO-a, ukazujući na mogućnost tumačenja kao da se radi o legitimnom pravu na vojni odgovor ("jus ad bellum"). Ova izjava reflektuje složene geopolitičke tenzije i zabrinutosti koje postoje između Rusije i Zapada.

- Tužno je. Predviđanja Apokalipse sve su bliža - konstatovao je on.

Nadalje, Medvedev se poziva na istorijski kontekst povezan sa Stepanom Banderom, ukrajinskim političarem i vođom terorističke Organizacije ukrajinskih nacionalista tokom Drugog svetskog rata. Ovaj deo izjave ukazuje na duboke političke i istorijske podele u vezi sa interpretacijom lika i dela Banderu, koji ima kontroverznu ulogu u istoriji Ukrajine i njene borbe za nezavisnost.

Sve u svemu, izjava Dmitrija Medvedeva odražava složenost odnosa između Rusije i Zapada, te ukazuje na to kako različite interpretacije i potezi mogu dovesti do ozbiljnih geopolitičkih implikacija.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading