PUTIN NE DOLAZI NA SAMIT G20! Odluka predsednika Rusije šokirala svet - oglasio se indijski premijer!

Autor:

Svet

29.08.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto njega doći će šef diplomatije Sergej Lavov.

PUTIN NE DOLAZI NA SAMIT G20! Odluka predsednika Rusije šokirala svet - oglasio se indijski premijer!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je da ne prisustvuje samitu u Indiji koji je planiran za 9. i 10. septembar.

Umesto njega, na samitu će biti prisutan šef diplomatije Sergej Lavrov. Indijski premijer Narendre Modi je potvrdio ovu informaciju i saopštio da je razgovarao sa Putinom telefonom, izražavajući razumevanje za njegovu odluku.

Iako Indija ima duboke veze s Rusijom još iz vremena Hladnog rata, ova odluka dolazi u vreme tenzija između Rusije i nekih zapadnih zemalja, naročito zbog ruske invazije na Ukrajinu. Indija je bila suzdržana u osudama ruske akcije, jer teži održavanju snažnih bezbednosnih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom telefonskog razgovora, Modi i Putin su razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući nedavno završeni samit Briksa u Južnoj Africi, na kojem je Putin govorio putem video-veze. Takođe su pomenuli optužbe Međunarodnog krivičnog suda protiv Putina za ratne zločine, na što Kremlj uporno negira odgovornost.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading