''POBEDA NA NEBESKOM FRONTU'' Nemilosrdna osveta Ukrajine za udar na Kijev, oborena tri ruska moćna lovca: Napravili im zasedu, spasioci u potrazi za preživelima na jugu!

Autor:

Svet

22.12.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak, Oružane snage Ukrajine ostvarile su značajan uspeh na nebu juga zemlje obarajući tri ruska lovca-bombardera Su-34, prema saopštenju komandanta vazduhoplovnih snaga, Nikolaja Oleščuka, putem njegovog kanala na Telegramu.

''POBEDA NA NEBESKOM FRONTU'' Nemilosrdna osveta Ukrajine za udar na Kijev, oborena tri ruska moćna lovca: Napravili im zasedu, spasioci u potrazi za preživelima na jugu!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

- Minus tri ruska lovca-bombardera Su-34 na južnom smeru -  izjavio je Oleščuk, predstavljajući herojski podvig njegovih snaga u odbrani teritorijalnog integriteta.

Ova hrabra vest brzo je dobila potvrdu i od strane ruskih vojnih blogera, koji su, istina, priznali borbene gubitke.

- Da, prema našim informacijama, bilo je borbenih gubitaka. Razlozi se istražuju, a traga se za posadom. Svi su evakuisani - objavio je kanal Fighter Bomber, dodajući da je prema preliminarnim informacijama jedna letelica pogođena iz sistema protivraketne odbrane Patriota.

Pojedini medijski kanali su čak objavili i fotografije mesta gde je pilot jednog od oborenih Su-34 sleteo nakon katapultiranja, zajedno sa Mi-8 helikopterom koji je evakuisao preživele i tragao za telima poginulih.

Treba napomenuti da je ruski vojni vrh nedavno doneo odluku da se hipersonične rakete "Kinžal", koje lete 12 puta brže od zvuka, ubuduće koriste ne samo na avionima tipa Mig-31K, već i na lovca-bombardera Su-34.

Osim trijumfa na nebu, glavni grad Kijev je tokom prethodne noći ponovo bio meta masovnih napada ruskih bespilotnih letelica, dok je jedan dron čak udario u zgradu.

Ukrajinske snage i dalje pokazuju odlučnost i hrabrost u suočavanju sa izazovima koje nosi ova teška situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading