PUTIN ĆE BITI U ŠOKU, GAĐAĆEMO GA PRAVO U SRCE! Ukrajinski špijuni najavili strahovite udare po Rusiji, a OVO ĆE IM BITI GLAVNI CILJ

Autor:

Svet

21.12.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci su poručili da će uz pomoć "malih momaka" kako nazivaju specijalne dronove prodirati duboko u teritoriju Rusije kao i da predsednik Rusije neće znati šta ga je snašlo

PUTIN ĆE BITI U ŠOKU, GAĐAĆEMO GA PRAVO U SRCE! Ukrajinski špijuni najavili strahovite udare po Rusiji, a OVO ĆE IM BITI GLAVNI CILJ

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ukrajina se ne predaje u ratu s Rusijom.

Tako bar tvrde njihove obaveštajne agencije uz konstataciju da će 2024. godina biti “neuporedivo teža za predsednika Vladimira Putina”.

Ukrajinska obaveštajna služba ima informacije da će tamošnja špijunska služba toliko intenzivirati operacije po tlu Rusije da predsednik Putin neće znati šta ga je snašlo.

“Špijuni će izvoditi diverzantske napade duboko u teritoriji pod kontrolom Rusije”, rekao je za Politico šef ukrajinske sigurnosne službe SBU.

"Ne možemo da otkrijemo naše planove. Oni bi trebalo da ostanu šok za neprijatelja. Pripremamo iznenađenja", rekao je general Vasil Maljuk.

"Okupatori moraju da shvate da neće moći da se sakriju. Naći ćemo neprijatelja bilo gde", dodaje Maljuk.

On nije ulazio u detalje ali je indirektno potvrdio da će logistički ciljevi i vojna sredstva na okupiranoj ukrajinskoj teritoriji i dalje biti u fokusu. A onda slede udari koji pogađaju neprijatelja preko granice.

"Uvek tražimo nova rešenja. Dakle, pamuk će nastaviti da gori", našalio se Maljuk.

Ukrajinci koriste reč "pamuk" kako bi opisali eksplozije u Rusiji i na okupiranim područjima Ukrajine koje su organizovale ukrajinske specijalne službe. 

“SBU izvodi ciljane udare po punktovima. Neprijatelja ubadamo iglom pravo u srce. Svaka od naših specijalnih operacija sledi određeni cilj i daje svoj rezultat. Sve to komplikuje sposobnosti Ruske Federacije za vođenje rata i približavamo se našoj pobedi", rekao je Maljuk, prenosi Index.hr.

Jedno područje fokusa biće Krim i Crno more. Maljukov veliki projekt je dron Sea Baby, koji se na ukrajinskom zove maljuk, što znači "mali momak".

Dron nosi oko 850 kilograma eksploziva i sposoban je da deluje u olujnim uslovima, što ga čini teškim za otkrivanje.

"Uz pomoć tih malih momaka postupno guramo Crnomorsku flotu Ruske Federacije s Krima", rekao je Maljuk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading