UKRAJINCI UNIŠTILI ČETIRI NEPRIJATELJSKE LETELICE: Pogledajte snimak obaranja ruskog vojnog helikoptera (VIDEO)

Autor:

Svet

13.05.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posade svih letelica su poginule, navode ruski mediji.

UKRAJINCI UNIŠTILI ČETIRI NEPRIJATELJSKE LETELICE: Pogledajte snimak obaranja ruskog vojnog helikoptera (VIDEO)

Foto: commons.wikimedia.org

Ruska novinska agencija Komersant javila je da su dva ruska borbena aviona i dva vojna helikoptera oboreni u subotu blizu granice sa Ukrajinom.

Komersant, ugledni, nezavisni dnevni list fokusiran na poslovanje, objavio je na svom sajtu da su lovac-bombarder Su-34, lovac Su-35 i dva helikoptera Mi-8 činili jurišnu grupu i da su "skoro istovremeno oboreni" u zasedi u oblasti Brjanska, koja se nalazi na severoistoku Ukrajine.

 

 

"Prema preliminarnim podacima, borci su trebali da izvedu raketni i bombaški napad na ciljeve u černjigovskoj oblasti Ukrajine, a helikopteri su bili tu da im pruže podršku – između ostalog da pokupe posade aviona u slučaju da budu oboreni."

Ruska državna novinska agencija TASS saopštila je da se ratni avion Su-34 srušio u tom regionu, ali nije navela uzrok.

TASS je takođe citirao zvaničnika hitne službe koji je rekao da je požar motora u helikopteru doveo do pada u blizini Klinca, koji je oko 40 kilometara od granice.

 

 

Agencija nije pominjala Su-35, niti drugi helikopter.

Međutim, snimak objavljen na jednom ruskom proratnom Telegram kanalu, koji ima oko pola miliona pratilaca, prikazuje helikopter visoko na nebu kako je pretrpeo eksploziju, a zatim se u plamenu strmoglavio prema zemlji.

Komentari uz video, koje Rojters nije mogao odmah da potvrdi, navode da se vidi kako je Mi-8 oboren projektilom. Druge slike koje je objavio kanal prikazuju olupine na poljoprivrednom polju.

Komersant nije pružio nikakve dokaze za svoj izveštaj da su četiri aviona oborena, ali istu tvrdnju je iznelo i nekoliko proratnih vojnih blogera.

Ministarstvo odbrane Moskve nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar.

Komersant navodi da su sve četiri posade poginule.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading