RUSE UBILO SOPSTVENO ORUŽJE: Ostavili protivtenkovsku raketu na frontu i krenuli da beže, Ukrajinci uzeli oružje i RAZNELI IH (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

11.05.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list Dejli mejl objavio je na svom sajtu snimak koji prikazuje trenutak kada su ruske trupe, koje su htele da pobegnu sa fronta, raznete dejstvom sopstvenog oružja.

RUSE UBILO SOPSTVENO ORUŽJE: Ostavili protivtenkovsku raketu na frontu i krenuli da beže, Ukrajinci uzeli oružje i RAZNELI IH (FOTO, VIDEO)

Foto: MOD Russia, VK

Navodi se da su vojnici pod komandom ruskog predsednika Vladimira Putina za sobom ostavili Kornet, prenosivi protivtenkovski sistem koji ispaljuje navođenu raketu.

Ukrajinci su se dokopali tog oružja i lansirali raketu ka Rusima koji su bežali, snimajući pritom napad.

Na snimku se vidi dim koji za sobom ostavlja projektil dok leti ka ruskim vojnicima, nakon čega sledi zastrašujuća eksplozija.

Foto: Tanjug/AP

Kornet, prenosivi protivtenkovski sistem koji ispaljuje navođenu raketu

Dejli mejl navodi da nije poznato gde se napad desio, ali se dodaje da je Anatolij Šarij, proruski bloger i političar iz Ukrajine, postavio snimak na društvenu mrežu Telegram, na kojoj ima više od milion pratilaca.

- Ovo se desi kada ruska vojska pobegne i ostavi Kornete za sobom - naveo je Šarij.

Neki od pratilaca njegovog Telegram kanala su odmah prokomentarisali snimak, navodeći da su napad preživela svega dva ili tri ruska vojnika od 12, koliko ih je bilo u koloni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading