ČUDO NEVIĐENO: Tramp pričao za CNN sa kojim je godinama ratovao, kazao šta misli o Putinu i Ukrajini (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

11.05.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desilo se nešto nezamislivo, a to je da se bivši američki predsednik Donald Tramp pojavio na CNN, demokratama naklonjenoj televiziji sa kojom je vodeći kandidat za republikansku predsedničku nominaciju na izborima 2024. godinama bio u ratu.

ČUDO NEVIĐENO: Tramp pričao za CNN sa kojim je godinama ratovao, kazao šta misli o Putinu i Ukrajini (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP,CNN

Tramp je u organizaciji CNN učestvovao u razgovoru sa biračima iz savezne države Nju Hempšir, a dodatna pitanja mu je postavljala Kejtlin Kolins, dopisnica te televizije iz Bele kuće, sa kojom se on često sukobljavao dok je bio predsednik SAD.

I tokom ovog događaja Tramp je iskoristio priliku da ovu novinarku nazove "nezgodnom ženom".

On je ubraćanju ponovio je tvrdnje o nameštenim izborima 2020. na kojima ga je pobedio Džo Bajden i obećao da će, kada se vrati u Belu kuću, amnestirati deo optuženih za nasilje koje su njegove pristalice izazvale 6. januara 2021. na Kapitol hilu.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp

Tramp je odbio da kaže da li želi da Ukrajina pobedi u ratu sa Rusijom.

- Ne razmišljam o tome u smislu pobeda i poraza, razmišljam samo da se to reši tako da prestanemo da ubijamo sve te ljude - rekao je Tramp i ponovio obećanje da će po povratku na vlast okončati rat u roku od 24 sata.

Tramp je za ruskog predsednika Vladimira Putina naveo da je "napravio ogromnu grešku" agresijom na Ukrajinu, ali je dodao da šef Kremlja nije ratni zločinac.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Međunarodni krivični sud (MKS) izdao je sredinom marta nalog za hapšenje Putina, kojeg je ovaj tribunal u Hagu optužio za ratne zločine, među kojima je i nezakonita deportacija dece iz Ukrajine u Rusiju.

Tramp se na CNN pojavio prvi put od 2016.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading