MOSKVA DEMANTOVALA ZELENSKOG ZA POČETAK KONTRAOFANZIVE: Odbijamo svaki napad, linija fronta NIGDE nije probijena!

Autor:

Svet

11.05.2023

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napomenuli su da je situacija na svim sektorima fronta pod kontrolom.

MOSKVA DEMANTOVALA ZELENSKOG ZA POČETAK KONTRAOFANZIVE: Odbijamo svaki napad, linija fronta NIGDE nije probijena!

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Rusije večeras je demantovalo izveštaje o navodnim probojima ukrajinskih snaga na pojedinim delovima fronta.

- Navodi koje pojedini kanali na Telegramu prenose ne odgovaraju stvarnosti - navode iz ministarstva.

Napomenuli su da je situacija na svim sektorima fronta pod kontrolom.

- Aktivnost ukrajinskih snaga nije primećena u pravcu Кupjanska. Tokom dana sprečene su aktivnosti tri grupe ukrajinskih diverzanata. Na pravcu Кrasnolimanskog grupacija trupa "Centar" odbila je dva napada taktičkih grupa Oružanih snaga Ukrajine kod Кremene i Crvenog Dibrova - navode iz ministarstva.

Dodaje se da su danas u donjeckom pravcu ukrajinske trupe tri puta bezuspešno pokušale da izvrše izviđanje, prenose Ria Novosti.

- Ruske jedinice su uspele da odbiju osam neprijateljskih napada na svoje položaje. Jurišni odredi su istovremeno nastavili da napreduju zapadno od Artemovska (ruski naziv za Bahmut) uz podršku avijacije i artiljerije. Istovremeno borci grupe trupa "Jug" aktivno preduzimaju akcije da blokiraju Avdijevku i oslobode Marinku - dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je pojasnilo da ruske trupe uz podršku avijacije i artiljerije odbijaju napad ukrajinske jedinice u pravcu Maloilijnovke gde Ukrajina navodno trpi značajne gubitke.

- Aktivne operacije se takođe ne izvode u pravcu Zaporožja i Hersona - naglasili su iz ministarstva.

Pojedini novinari i Telegram kanali, podsetimo, ranije večeras su izvestili o velikom aktiviranju Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Vojni komandant Jevgenij Podubni najavio je akcije ukrajinskih trupa u pravcu Кupjanska i moguće povećanje njihovih napora na jugu. Predstojeća kontraofanziva ukrajinske vojske više puta je najavljivana i u Кijevu i na Zapadu. Jedan od pravaca udara mogla bi biti Zaporoška oblast sa ciljem da se dođe do obale Azovskog mora kako bi se presekao kopneni koridor do Кrima.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je naglasio da Moskva pažljivo prati sve izjave o predstojećoj kontraofanzivi i uzima ih u obzir prilikom planiranja specijalne operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading