UBIJEN ALEKSEJ NAVALJNI? Ruske sudije obustavile SVE POSTUPKE protiv njega, a zbog nove informacije građani se sada plaše najgoreg

Autor:

Svet

19.12.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navaljni, koji je osuđen na skoro tri decenije zatvora, nestao je iz zatvora u Vladimirskoj oblasti u blizini Moskve prošle nedelje

UBIJEN ALEKSEJ NAVALJNI? Ruske sudije obustavile SVE POSTUPKE protiv njega, a zbog nove informacije građani se sada plaše najgoreg

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni

Vođa ruske opozicije Aleksej Navaljni i dalje se ne zna gde je, a poslednja informacija iz te zemlje po kojoj su ruski sudovi obustavili sve postupke protiv njega zabrinula je mnoge.

Preciznije, naterala ih je da se od danas pitaju da li je Navaljni uopšte još živ.

Navaljni poslednje dve nedelje nije kontaktirao svoje advokate što se nikada ne dešava, a zvaničnik UN rekao je da je njegovo odsustvo “prisilni nestanak”.

- Sudovi su u ponedeljak zaustavili sedam sudskih ročišta "dok se ne utvrdi gde se Navaljni nalazi - rekli su njegovi advokati, dodatno podižući zabrinutost da bi kritičar Kremlja mogao biti skriven ili čak ubijen jer je Vladimir Putin najavio kandidaturu za peti mandat na čelu Rusije, piše The Guardian.

Navaljni, koji je osuđen na skoro tri decenije zatvora, nestao je iz zatvora u Vladimirskoj oblasti u blizini Moskve prošle nedelje, a sumnjalo da je prebačen u koloniju "posebnog režima", gde bi mogao da bude držan izolovan pod najstrožim ruskim zatvorskim režimom godinama.​

Kira Jarmiš, pomoćnica Navaljnog, rekla je da je njegov tim poslao zahteve u skoro 200 ruskih pritvorskih centara u potrazi za više informacija o nestalom opozicionom lideru, ali nisu mogli da ga pronađu.

Kremlj nije odgovorio na pitanja o tome gde se Navaljni nalazi, a portparol Dmitrij Peskov je rekao da njegov tim nema "ni nameru ni mogućnost da prati sudbinu zatvorenika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
cika brke

21.12.2023 12:34

savremeni don kihot nerazumem sta mu je sve ovo trebalo i da trune u zatvoru