"IZ NOVIJE ISTORIJE ZNAMO KOLIKO JE ZAPAD VOLI..." Zaharova se ponovo oglasila o Srbiji: Rusija nije nikada...

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Zaharova oštro je kritikovala Zapad zbog stavljanja Srbije pred težak izbor - izbor između saradnje sa Zapadom ili Rusijom.

"IZ NOVIJE ISTORIJE ZNAMO KOLIKO JE ZAPAD VOLI..." Zaharova se ponovo oglasila o Srbiji: Rusija nije nikada...

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Ruska zvaničnica, Marija Zaharova, oštro je kritikovala Zapad zbog stavljanja Srbije pred težak izbor - izbor između saradnje sa Zapadom ili Rusijom. Ona je istakla da je Beogradu uskraćena mogućnost da samostalno određuje svoje razvojne puteve u skladu sa nacionalnim interesima srpskog naroda. Ova izjava postavlja pitanje međunarodnih odnosa i pritiska na zemlje koje žele da ostanu nezavisne u svojim odlukama.

- Srbija je oduvek znala da je Rusija kroz istoriju nikada nije ostavljala na cedilu, a to važi čak i za one trenutke kada nam je samima bilo, najblaže rečeno, loše - istakla je ona.

Zaharova je podsetila na istorijske trenutke kada je Zapad pokazao svoj odnos prema Rusiji, navodeći kao primer bombardovanje prestonice Srbije. Dodatno je istakla upotrebu granata sa osiromašenim uranijumom protiv civila, žena i dece. Ovakve tvrdnje bacaju svetlo na kompleksne odnose između Zapada, Rusije i zemalja poput Srbije, koje se nalaze između dva geopolitička uticaja.

Zaharova je takođe naglasila da su skupovi u Srbiji prerasli u ozbiljnu pretnju ne samo po vlast, već i po lokalno stanovništvo. Ovo ukazuje na ozbiljnu situaciju u zemlji, gde političke tenzije mogu imati direktan uticaj na svakodnevni život građana.

 

- Mi iz novije istorije znamo koliko Zapad voli Srbiju. Toliko voli da je spreman da bombarduje prestonicu. Ne samo da bombarduje, već koristiti granate sa osiromašenim uranijumom protiv civila, žena i dece - dodao je predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova.

 

Ovaj intervju Marije Zaharove baca novo svetlo na međunarodne odnose i geopolitičke pritiske na zemlje poput Srbije. Izgleda da će Beograd morati pažljivo da balansira između svojih nacionalnih interesa i pritisaka sa više strana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading