RETKA POJAVA NA NEBU IZNAD JAGODINE: Evo šta znači pojava DUPLE DUGE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.05.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dupla duga je veoma redak fenomen koji se javlja kada se svetlost lomi i reflektuje unutar kapi kiše.

RETKA POJAVA NA NEBU IZNAD JAGODINE: Evo šta znači pojava DUPLE DUGE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Na društvenoj mreži Instagram nedavno se pojavio snimak neba iznad Jagodine na kome se jasno vidi dupla duga, što je izazvalo veliku pažnju među ljudima. Snimak je zabeležen danas oko 19 časova, a ova retka pojava je izazvala interesovanje zbog svoje lepote i neobičnosti.

Dupla duga je veoma redak fenomen koji se javlja kada se svetlost lomi i reflektuje unutar kapi kiše. Druga duga nastaje od unutrašnjeg prelamanja svetlosti kroz kapi kiše i ima obrnut redosled boja u odnosu na primarni luk. Ova pojava je veoma retka i često se smatra čarobnom ili mističnom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Verovanja o duploj dugi

Prema narodnom verovanju, svako ko vidi duplu dugu treba da izađe napolje, pogleda u nebo i zamisli dve želje. Takođe, postoji verovanje da boje duplih dugih mogu da predskazuju kakva će biti naredna godina. Na primer, plava boja nagoveštava kišnu godinu, zelena boja ukazuje na dobru pašu, crvena boja je radosna za vinare i vinogradare, dok žuta boja predskazuje dobar rod žita.

Ovaj vremenski fenomen je izazvao veliku pažnju javnosti i podstakao različita tumačenja i verovanja koja su vezana za duplu dugu.

Dupla duga iznad Jagodine je izazvala veliko interesovanje javnosti zbog svoje retkosti i lepote. Ovaj fenomen je podstakao različita verovanja i tumačenja, pružajući ljudima priliku da se dive prirodnim lepotama i da se nadaju boljoj budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading