"OVO JE PREVRŠILO SVAKU MERU" PETKOVIĆ IZRAZIO ZABRINUTOST: Kurti opet pominje Vučićevu porodicu i dovodi u pitanje Danilovu bezbednost

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je istakao da je ovo prevršilo svaku meru i da je u pitanju ista matrica napada na porodicu predsednika Vučića kao i ona tokom kampanje.

"OVO JE PREVRŠILO SVAKU MERU" PETKOVIĆ IZRAZIO ZABRINUTOST: Kurti opet pominje Vučićevu porodicu i dovodi u pitanje Danilovu bezbednost

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić sa sinom Danilom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izrazio je zabrinutost povodom Aljbina Kurtija, premijera privremenih kosovskih institucija, koji je ponovo pominjanjem porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, doveo u pitanje bezbednost njegovog sina, Danila Vučića

Petković je istakao da je ovo prevršilo svaku meru i da je u pitanju ista matrica napada na porodicu predsednika Vučića kao ona koja je vođena tokom kampanje dela opozicije uoči izbora.

 

Petković je istakao da su trenutni uslovi na Kosovu i Metohiji izuzetno teški, možda čak i nikad teži. Ipak, uprkos teškoćama, on je naglasio da će proces normalizacije biti nastavljen kako bi se pokazala odgovornost. Posebno je istakao odgovornost građana Srbije koji su pokazali svoju podršku putem glasanja na izmeštenim biračkim mestima.


Petković je ocenio da je Kurtijeva politika tipično antisrpska, navodeći da napadi na srpski narod na Kosovu i Metohiji imaju za cilj da dovedu srpski narod u bezizlazno stanje. Takođe, istakao je da je uzalud Kurtiju govoriti najrazličitije laži, jer nema dijaloga niti ikakvog pomaka. Dodao je da je potrebno da Priština vladinom uredbom potvrdi statut koji je dogovoren u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na osnovu nacrta statuta koji je prezentovan u Briselu.

Ukupno, Petar Petković naglašava da je situacija na Kosovu i Metohiji izuzetno teška, ali da će Srbija nastaviti da se bori za mir, stabilnost i prava srpskog naroda na diplomatski način.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Duda

23.12.2023 16:10

Kurti ne može da prihvati da je Vučić pobedio.

Rada

23.12.2023 16:10

Kurti je već odavno prevršilo svaku meru! Zašto međunarodna zajednica opet ćuti na ovakve skandalozne ispade Kurtija?! Pretiti deci predsednika jedne zemlje je za svaku moguću osudu i najstrožu sankciju! Kada bi se to desilo negde u svetu to bi bio skandal međunarodnih razmera i odmah bi uhapsili psihopatu!

Dejan

23.12.2023 16:10

Podrska Danilu u ovoj situacija. Treba ga zastititi od Kurtija. Kurti je jedan necovek.

TD

23.12.2023 16:13

Kurti misli da ima prava za sve,gnjida