"HAMAS JE ZNAO DA JE NA BOLNICU PALA RAKETA ISLAMSKOG DŽIHADA" Izraelska vojska iznela ŠOKANTNE OPTUŽBE: "Kad su shvatili šta se desilo, pokrenulI su kampanju i POVEĆALI BROJ ŽRTAVA"

Autor:

Svet

18.10.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol IDF-a kontraadm. Danijel Hagari optužuje terorističku grupu Hamas da namerno obmanjuje međunarodne medije tvrdeći da je neuspela raketa palestinskog Islamskog džihada bila izraelski vazdušni napad na Pojas Gaze u kojem su poginule stotine ljudi.

"HAMAS JE ZNAO DA JE NA BOLNICU PALA RAKETA ISLAMSKOG DŽIHADA" Izraelska vojska iznela ŠOKANTNE OPTUŽBE: "Kad su shvatili šta se desilo, pokrenulI su kampanju i POVEĆALI BROJ ŽRTAVA"

Foto: Tanjug/AP

Hagari, na brifingu na engleskom za međunarodne medije, čita prevedeni transkript presretnutog razgovora između dva zvaničnika Hamasa, u kojem govore o neuspešnoj raketi Islamskog džihada koja je pogodila baptističku bolnicu Al-Ahli, nakon baraža lansiranog sa groblje u Gazi.

 

„Prema našim obaveštajnim podacima, Hamas je proverio izveštaje, shvatio da se radi o raketi Islamskog džihada koja je pogrešila i odlučio da pokrene globalnu medijsku kampanju da sakrije šta se zaista dogodilo“, kaže Hagari.

 

„Otišli ​​su toliko daleko da su povećali broj žrtava“, kaže on.

Hagari kaže da je Hamas „sa apsolutnom sigurnošću shvatio da je bolnicu oštetila raketa koju je ispalio Islamski džihad“.

On tvrdi da su rakete ispaljene sa groblja iza bolnice.

Pokazujući sliku spaljenog parkinga bolnice, Hagari kaže da je oštećenje na parkingu bolnice prouzrokovano udarom rakete i velikom količinom raketnog goriva koje je još uvek bilo u projektilu jer je pao.

On kaže da da je u pitanju izraelski vazdušni napad, „videli bismo kratere i strukturna oštećenja na zgradi, a oba nisu identifikovana u ovom incidentu“.

 

Izraelska vojska objavila snimak napada na bolnicu

"Ovo je tragičan rezultat ispaljivanja raketa iz gusto naseljenih naselja", navedeno je uz snimak objavljen na zvaničnom Tviter nalogu izraelska vojske.

Izraelske odbrambene snage objavile su snimke drona za koje kažu da dokazuju da smrtonosna eksplozija u baptističkoj bolnici Al-Ahli u Pojasu Gaze nije bila izazvana njihovim ubojitim sredstvima, za koje kažu da bi ostavila krater, a ne zapaljeni parking i izbijena gelerima krovova, navodi Tajms of Izrael.

Na snimku su prikazane slike bolničkog parkinga. Na snimcima se vidi da je u tom području izazvan veliki požar kao posledica eksplozije, ali nema kratera. Izraelski udari uglavnom ostavljaju velike rupe u zemlji, kaže vojska.

Snimci dronom takođe ukazuju na gelere koji su pali na krovove obližnjih zgrada, koje su uglavnom ostale netaknute.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading