FAJZER PROIZVODI LEKOVE NA BAZI KANABISA: Uložio skoro 7 milijardi dolara

Autor:

Svet

21.12.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kopanija Fajzer ušla je u indstriju primene kanabisa u medicinske svrhe.

FAJZER PROIZVODI LEKOVE NA BAZI KANABISA: Uložio skoro 7 milijardi dolara

Foto: youtube.com/printscreen

Oni veruju u obećavajujući tretman bolesti creva zasnovan na kanabinoidima. Prošle nedelje, američka multinacionalna farmaceutska i biotehnološka korporacija Pfizer potpisala je ugovor sa kliničkom kompanijom Arena Pharmaceuticals vredan oko 6,7 milijardi dolara.

Prema uslovima ugovora, Pfizer preuzima sve akcije za 100 dolara po akciji u gotovinskoj transakciji.

Arena Pharmaceuticals je biotehnološka kompanija čiji je jedan deo deo posvećen terapiji kanabinoidnog tipa. Njihova terapija za cilj ima lečenje pacijenata sa bolestima koje utiču na želudac i creva. Kako se navodi na sajtu Arene, Olorinab je lek za ispitivanje i trenutno ga nije odobrio nijedan  zdravstveni organ.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Laboratorija

 

Arenin tim razvija ovaj lek zasnovan na kanabinoidima sa početnim fokusom na visceralni bol povezan sa gastrointestinalnim poremećajima. Na sajtu Arene piše da je ovo jedinjenje, zbog svoje selektivnosti za CB2 u odnosu na CB1, pod istragom za ublažavanje bolova bez psihoaktivnih neželjenih efekata.

- Predložena akvizicija sa Arenom dopunjuje naše sposobnosti i stručnost u oblasti inflamatornih bolesti i imunologije, Pfizerovog inovativnog motora koji razvija potencijalne terapije za pacijente sa oslabljenim imuno-inflamatornim bolestima sa potrebom za efikasnijim opcijama lečenja - rekao je u saopštenju za štampu Majk Gledston, Global Predsednik za inflamaciju i imunologiju u Pfizeru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading