NOLE, NE MOŽE TO TAKO "JA DOŠAO PO TITULU": Nikola Pilić kritikuje, ali i HRABRI NOVAKA ĐOKOVIĆA

Autor:

Sport

13.03.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazao je deset puta da može da se vrati iz mrtvih, ali ne ako igra loše, poručuje hrvatski stručnjak.

NOLE, NE MOŽE TO TAKO "JA DOŠAO PO TITULU": Nikola Pilić kritikuje, ali i HRABRI NOVAKA ĐOKOVIĆA

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je neprepoznatljiv. Najboljem teniseru sveta dešavaju se neke stvari prvi put u životu jer do sada nikada nije izgubio od lošije rangiranog tenisera na ATP listi na mastersima i grend slemovima nego što je trenutno Luka Nardi, 123. reket planete, koji ga je izbacio u Indijan Velsu. Pritom je Italijan u kalifornijsku pustinju došao kao "srećni gubitnik". Prethodno je Noleta na Australijan openu zaustavio Janik Siner, pa srpski as ide u Majami bez trofeja, što mu se nikada nije desilo da ovako kasno u sezoni nema nijedan pehar u rukama.

Za takvu situaciju u kojoj se našao Novak je sam kriv, poručuje za Srpski telegraf jedan od njegovih prvih trenera Nikola Pilić. Hrvatski stručnjak smatra da Đoković ponovo može biti strah i trepet na ATP turu, ali da je potrebno da igra više, da sastavi nekoliko dobrih mečeva i onda će sve biti kako treba.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Pilić

- Ako loše igraš ne možeš da osvojiš trofej. Sredina marta je a Novak još nije ušao u ritam i formu. Imao je veću pauzu nego što je to normalno i to se oseti u igri. I on je toga svestan, ne gubi se od 123. na svetu slučajno. Pritom sada ide Majami gde će konkurencija biti jaka i ako se ne uzdigne teško će biti puno uspešniji nego u Indijan Velsu - rekao je Pilić.


Prema njegovim rečima, optimizam i nadu održava to što je Novak i u prošlosti mnogo puta otpisivan i prežaljen, pa se vraća jači nego ikad. I sada je to moguće, iako ima gotovo 37 godina, ali iskusni trener smatra da se neke navike moraju promeniti.

- Dokazao je Novak deset puta da može da se vrati iz mrtvih. Setite se kako je bio otpisan zbog problema sa laktom i posle operacije. Pa se vratio i odigrao nekoliko vrhunskih godina. Pa 2023. mu je bila najbolja u karijeri. Jasno je da su mu prioriteti za ovu godinu grend slemovi i napad na zlato na Olimpijskim igrama, ali ne može se samo pojaviti i reći "ja došao po titulu". Mora prvo da igra mečeve, da se vrati u formu, da povrati samopouzdanje. Konkurencija je sve jača, klinci iz dana u dan polako napreduju. Pritom Novak ima 37 godina, ali ako bude onaj stari imaće dobre šanse na Rolan Garosu, Vimbldonu i na OI u Parizu. Više ćemo znati kad Novak dođe u Evropu, kad zaigra Monte Karlo, Rim, Madrid - zaključio je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading