IVANIŠEVIĆ UZEO MILIONE ĐOKOVIĆU: Hrvatu se isplatila dominacija Srbina

Autor:

Sport

07.12.2023

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno otkriveno da Novakov trener, osim plate, radi i za procente.

IVANIŠEVIĆ UZEO MILIONE ĐOKOVIĆU: Hrvatu se isplatila dominacija Srbina

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković zaradio je ove sezone samo od turnira neverovatnih 15.936.097 dolara. Od tog novca Nole je platio sve što mu je potrebno da se nadmeće na ATP turu, ali i sve svoje saradnike. Očekivano, nemaju svi njegovi pomagači jednaka primanja već se ona raspoređuju prema zaslugama, a najveći deo uzima prvi trener Goran Ivanišević. Mnogi su se pitali koliko to Hrvat uzima od Srbina, a kada su se komšijski mediji nedavno bavili njegovim životom, zbog sukoba popularnog Zeca sa bivšom suprugom, otkriveno je koliko navodno zarađuje Ivanišević.

Naime, Goran ima fiksnu platu za godinu dana koja se kreće od 300.000 do 500.000 evra, ali i procente koji zavise od rezultata. Navodno, Ivanišević dobija i deset odsto od Đokovićevih teniskih zarada, što je u 2023. dakle bilo gotovo 1,6 miliona dolara.

O ovoj temi, donekle i očekivano, ni Đoković ni Ivanišević nikada nisu želeli da pričaju, ali je Hrvat indirektno potvrđivao da je u pitanju ozbiljan novac. Zato i trpi sve pritiske i istresanja najboljeg tenisera sveta.

- Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Lakše mi je jer smo iz istog regiona i razumem mnogo stvari koje radi i unapred sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji - rekao je nedavno Ivanišević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading