NIJE SAMO MRŽNJA! Šok otkriće posle Vimbldona: Britanci NE SMEJU da navijaju za Novaka!

Autor:

Sport

20.07.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči su podigle veliku prašinu na Ostrvu.

NIJE SAMO MRŽNJA! Šok otkriće posle Vimbldona: Britanci NE SMEJU da navijaju za Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nije tajna da engleska publika ne voli Novaka Đokovića, a sada smo dobili i potvrdu toga. Britanska kolumnistkinja Medlin Grent napisala je za tamođnji "Telegraf" opširan tekst na tu temu, uz otkriće da Srbina ne podržavaju u Londonu jer je to svojevrsna jeres.

- Nije čudo što je ironično stavljao prst na uvo zbog manjka podrške. Definitivno je navijanje za Đokovića ljubav o kojoj ne sme da se priče - navodi ona u svom tekstu, te time potvrđuje da nekako kao da se plaše oni koji ga podržavaju da budu glasniji da ne bi možda naišli na osudu većine i opšteprihvaćenog narativa da Novaku se ne pruža ljubav kao Federeru i Nadalu - navela je ona, a potom je uporedila vlasnika 23 gren slem titule sa Milvolom.

Đoković je kao Milvol (engleski klub poznat po problematičnim navijačima prim. aut.) među teniskim velikanima: "Niko nas ne voli i nije nas briga" (to je njihov slogan prim. aut.) iako ima mnogo više pobeda iza sebe od njih. Mnogi ga zaista mrze: neki zbog toga što je odbio da se vakciniše protiv korone tokom vrhunca pandemijske paranoje. Onda su tu strastveni navijači Federera i Nadala koji ga mrze jer je pokvario "Fedal" zabavu i njihovu potragu za statusom najboljeg svih vremena. Postoji osećaj da, iako je Đoković prestigao obojicu u rekordima, njegove pobede su nekako manje zaslužene - napisala je u svojoj kolumni Grent.

Podsećanja radi, Nole je poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza u pet setova, a priliku za revanš trebalo bi da ima na Mastersu u Sinsinatiju od 12. do 20.avgusta, pošto su za taj turnir već prijavljena dva prvoplasirana reketa planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading