MUK U ŠPANIJI! Oglasio se Alkarazov doktor - ŠOK je blaga reč!

Autor:

Sport

20.07.2023

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne stišava se bura nakon sjajnog rezultata Španca na londonskoj travi.

MUK U ŠPANIJI! Oglasio se Alkarazov doktor - ŠOK je blaga reč!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Huanjo Moreno, specijalista za oporavak Karlosa Alkaraza, izjavio je za "ATP" da su svi u stručnom štabu bili šokirani uspehom asa iz Mursije na Vimbldonu.

Karlosov fizio je podvukao da mladi igrač veoma brzo uči na svojim greškama, osvrnuvši se na poraz na Rolan Garosu od Novaka Đokovića.

Da nismo iznenađeni, ne bismo bili ljudi - počeo je Moreno, a potom je dodao:

Predvođen Huanom Karlosom Fererom, mi u Alkarasovom timu imamo najveća moguća očekivanja i ciljeve. Kada pripremamo Karlosa za bilo koji turnir, pripremamo ga da pobedi. Jednostavno, kao tim nemamo drugi cilj osim osvajanja turnira.

Naravno, cilj je i da što je više moguće izbegnemo povrede na tom putu jer svi znamo koliko uspesi u vrhunskom sportu mogu da koštaju telo sportiste. Za sve nas je iznenađenje sa jedne strane, ali sa druge smo to i očekivali. Naravno da je iznenađenje što smo uz tako kratak rok pripreme i adaptacije videli Karlosa kako osvaja Kvins i Vimbldon. Iznenađenje u smislu da je to zaista veliki i istorijski uspeh, ne u smislu da to nismo očekivali. Pobedu smo očekivali jer je to ono za šta radimo svakog dana.

Španac se dotakao potpuno drugačijeg ishoda susreta Đoković - Alkaraz posle samo nekoliko nedelja.

Karlos je neko ko veoma brzo uči iz onoga što mu se dešava. Odmah posle meča je pitao zašto se to dešava, zašto je imao grčeve i razgovarali smo sa njim o tome kao tim. Objašnjeno mu je šta su razlozi i sve je odmah shvatio. Uz informacije koje smo mu dali je nastavio da radi i sa psihologom Izabel Balaguer koja je takođe deo tima. Karlos je uspeo da nauči na primeru i da prevaziđe tu situaciju - zaključio je Moreno.

Nole će priliku za osvetu imati od 12. do 20. avgusta na Mastersu u Sinsinatiju, pošto su dva prvoplasirana reketa planete već potvrdila učešće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading