KARLOS ALKARAZ POMERIO GRANICE! Španac PRELETEO "veliku trojku": ZAUVEK skinuo Đokovića, Nadala i Federera sa vrha jedne liste!

Autor:

Sport

26.06.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio je turnir u Kvinsu i postao najmlađi teniser koji je izveo veliki poduhvat.

KARLOS ALKARAZ POMERIO GRANICE! Španac PRELETEO "veliku trojku": ZAUVEK skinuo Đokovića, Nadala i Federera sa vrha jedne liste!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Karlos Alkaraz ponovo je prvi teniser planete.

Španac je stigao do titule na turniru u Kvinsu, te je na taj način prestigao Novaka Đokovića na vrhu liste i Vimbldon, koji je na programu od trećeg do 16. jula, dočekaće kao najbolji na planeti.

Briljirao je Alkaraz na Kvinsu i podigao je trofej, te je uspeo da preleti "veliku troju" i postavi domaći zadatak generacijama koje dolaze. O čemu se zapravo radi?

Titulom na pomenutom turniru Karlos Alkaraz je u svoju vitrinu ubacio i prvi trofej na travi. Sada je osvajao pehare na svim podlogama i sa samo 20 godina i jednim mesecom postao je najmlađi teniser u istoriji kom je tako nešto pošlo za rukom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

Zauvek je skinuo sa vrha ove liste Đokovića, Nadala i Federera, a poređenja radi, Rodžeru je za ovakav uspeh bilo potrebno 21 godina i deset meseci, Rafi 22 godine, dok je Novaku trebalo 24 godine i dva meseca.

Ovo dovoljno govori koliko je dominantan Karlos Alkaraz i nema dileme da će biti u samom vrhu svetskog tenisa i u godinama koje dolaze.

Podsetimo, Španac se ovog ponedeljka vratio na prvo mesto ATP liste koja trenutno izgleda ovako:

Karlos Alkaraz (7.675), Novak Đoković (7.595), Danil Medvedev (5.890), Kasper Rud (4.960), Stefanos Cicipas (4.670), Holger Rune (4.510), Andrej Rubljov (4.255), Janik Siner (3.345), Tejlor Fric (3.310), Frensis Tijago (3.310).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading