ŠOK ODLUKA! Proslavljena teniserka ZAVRŠAVA karijeru!

Autor:

Sport

20.06.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenada najavila da se povlači iz profesionalnog tenisa.

ŠOK ODLUKA! Proslavljena teniserka ZAVRŠAVA karijeru!

Foto: Ap photo

Teniserka iz Estonije Anet Kontavejt objavila je da će u 28. godini morati da završi karijeru!

Iako je prošle godine bila druga teniserka na WTA listi, Estonka će na predstojećem Vimbldonu nastupiti poslednji put u profesionalnoj karijeri.

Kao razlog iznenadnog i preranog povlačenja, kao i odustajanja od aktivnog bavljenja sportom su problemi sa bolovima u leđima, zbog kojih nije u mogućnosti da i dalje igra na vrhunskom nivou.

- Završavam karijeru kao profesionalni sportista. Posle nekoliko poseta doktorima i konsultacijama sa mojim medicinskim timom utvrđeno je da imam problem sa diskom u donjem delu leđa, što mi onemogućava da se dalje takmičim. Donela sam zastavu Estoniju na teniske terene i igrala pred navijačima širom sveta. Spremna sam za nove životne izazove, posle Vimbldona na kojem ću učiniti sve da ostvarim dobar rezultat - napisala je Kontavejt.

 

 

Sreću u novom poglavlju života ubrzo su joj poželele kolege.

Njen najveći uspeh u singlu bilo je četvrtfinale Australijan opena do koga je stigla 2020. godine, kada ju je zaustavila Rumunka Simona Halep sa 0:2 (1:6, 1:6).

Igrala je finale Završnog WTA turnira pre dve sezone, ali je tada poražena od Garbinje Muguruze iz Španije sa 3:6, 5:7. Trenutno je na 82. mestu najboljih teniserki sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading