NOLE JURI MILIONE: Đoković ima priliku DEBELO DA NAPUNI novčanik!

Autor:

Sport

20.06.2023

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrade na predstojećem Vimbldonu su nikad veće.

NOLE JURI MILIONE: Đoković ima priliku DEBELO DA NAPUNI novčanik!

Foto: Tanjug

Još malo je ostalo do početka trećeg grend slem turnira u sezoni - Vimbldona.

Turnir na londonskoj travi, koji će se odigrati od trećeg do 16. jula, uvek privuče mnogo pažnje, a Novak Đoković će u Britaniju stići kao najveći favorit i branilac titule.

Želi Nole do osmog trofeja na ovom grend slemu, bori se i da odbrani prvo mesto na ATP listi, ali imaće i dodatni motiv da zablista. Tačnije, skoro 2,5 miliona dodatnih motiva!

Nagrade na predstojećem Vimbldonu su nikad veće, te će se teniseri i teniserke boriti da debelo napune novčanike. Pobednik Vimbldona će zaraditi skoro 2,5 miliona evra, a to važi i za mušku i žensku konkurenciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković posle finalnog meča Vimbldona 2022. godine

 

Ko se bude zaustavio u finalu, on će dobiti nešto oko 1,2 miliona evra.

Finale ženskog singla igra se 15. jula, dok je za muškarce rezervisano dan kasnije i svi očekuju da ćemo u njemu gledati Novaka Đokovića.

Finansijski budžet samog turnira ove godine je uvećan za 11,2 odsto u odnosu na 2022. godinu i iznosi 52,31 miliona evra.

Takmičenje počinje 3. jula, završava se 16. a titulu u muškom singlu brani Novak Đoković koji je u finalu prošle godine savladao Nika Kirjosa sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading