KADIROV OBJAVIO NOVI SNIMAK: Čečenski lider očajnički pokušava da dokaže jednu stvar (VIDEO)

Autor:

Svet

09.05.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj već ima svog "miljenika" koga vidi kao zamenika Kadirova, a to je general-major Aptij Alaudinov, komandant vojne jedinice Ahmat.

KADIROV OBJAVIO NOVI SNIMAK: Čečenski lider očajnički pokušava da dokaže jednu stvar (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov, čečenski lider

Lider Čečenije, Ramzan Kadirov, snimljen je kako gura i vuče terensko vozilo.

Prema navodima medija on to radi kako bi dokazao da je u punoj snazi, jer se ovih dana govori o njegovom zdravstvenom stanju.

Novaja gazeta Evropa je krajem aprila objavila da Kadirov živi sa smrtonosnom bolešću poslednjih pet godina i navodno je pitanje koliko će još dugo moći tako.

U prvom delu svoje istrage, Novaja Gazeta Evropa je detaljno opisala da je Kadirov hospitalizovan nekoliko puta i to zbog navodne nekroze pankreasa, iako njegov i PR Kremlja pokušavaju to da prikriju.

Ipak, kako navodi Novaja Gazeta stanje čečenskog lidera se brzo pogoršava.

Navodi se i da Kremlj već ima svog "miljenika" koga vidi kao zamenika Kadirova, a to je general-major Aptij Alaudinov, komandant vojne jedinice Ahmat koja se bori na frontu u Ukrajini.

Zatim se postavilo pitanje šta će biti sa Čečenijom nakon Kadirova. Tanja Lokšina, pomoćnica direktora odeljenja Human Rights Watch za Evropu i centralnu Aziju, kaže da iako poštuje Novaju Gazetu, Kadirov je još veoma daleko od smrti.

- Ali, ako umre ili mu se zdravlje pogorša i ne može da nastavi da obavlja svoje dužnosti, iza njega je dosta ljudi koji bi i nastavili istim putem - navela je ona za Moscow Times.

Abubakar Jangulbajev, čečenski advokat i aktivista za ljudska prava, kaže da se kao naslednici Ramzana Kadirova u Čečeniji vide Alaudinov, predsedavajući čečenskog parlamenta, Magomed Daudov, ali i deca Kadirova.

On smatra da je Kadirovu zdravlja ostalo za još oko godiu dana i da ga istraga Novaje Gazete nije iznenadila

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading