NEMA ZNAKOVA DA JE IKO ŽIV! TURSKI DRONOVI OTKRILI MESTO PADA RAISIJEVE LETELICE! (VIDEO)

Autor:

Svet

20.05.2024

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema znakova da je neko u helikopteru iranskog predsednika Ebrahima Raisija živ, javila je u ovog jutra iranska novinska agencija Press TV.

NEMA ZNAKOVA DA JE IKO ŽIV! TURSKI DRONOVI OTKRILI MESTO PADA RAISIJEVE LETELICE! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@NatGeo_Syria

Turske bespilotne letelice Akindži, koje su uključene u potragu za helikopterom sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem, koji je teško sleteo, otkrili su „izvor toplote“, verovatno olupinu letelice, navodi se u poruci na stranici Anadolu Agenci na društvena mreža Iks.

- UAV Akindži identifikovao je izvor toplote za koji se veruje da je olupina helikoptera koji je prevozio iranskog predsednika Raisija i preneo njegove koordinate iranskim vlastima, navodi se u izveštaju.

 

 

Informaciju o mogućem pronalasku ruševina, kako prenosi Press TV, potvrdio je Korpus garde islamske revolucije (IRGC). Spasioci su požurili na mesto navodnog pada helikoptera, pišu Novosti.

Međutim, ubrzo nakon toga saopšteno je da nema znakova preživelih.

- Spasioci su stigli do olupine helikoptera. Nije bilo znakova preživelih putnika, nakon što su locirali mesto srušenog helikoptera - preneo je portal Entekhab, citirajući Pir Hoseina Kolivanda, šefa iranskog Društva Crvenog polumeseca.

Incident sa helikopterom iranskog predsednika Ebrahima Raisija dogodio se u nedelju popodne. Prema preliminarnim podacima, izvršio je tvrdo sletanje u regionu Verzegan u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

Kako je preneo Tasnim, u koloni predsednika bila su tri helikoptera. U nesreći su bili i šef republičkog Ministarstva spoljnih poslova Hosein Amir Abdolajan i guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati.

POMOĆ - STIGLI TURCI I RUSI

Turska je u pomoć Iranu poslala 32 penjača i šest vozila, kao i helikopter Kugar sa sistemom za noćno osmatranje i bespilotnu letjelicu Akindži. Od 01.15 po lokalnom vremenu (00.45 po moskovskom), dron je stigao do iranske provincije Verzegan, gde je došlo do vanrednog događaja. Prema portalu FlightRadar24, let turske bespilotne letelice od 01.29 po moskovskom vremenu istovremeno je pratilo više od 200 hiljada ljudi, pišu Novosti.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije, u ime predsednika Vladimira Putina, poslalo je takođe grupu spasilaca u Iran. U njemu je bilo 47 specijalista, terenska vozila, kao i helikopter BO-105 za vazdušnu pretragu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading