NIJE SAMO ISTORIJSKA TITULA! Evo šta sve Novak dobija pobedom u finalu protiv Ruda!

Autor:

Sport

11.06.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč na "Filip Šatrijeu" počinje u 14 časova i 30 minuta.

NIJE SAMO ISTORIJSKA TITULA! Evo šta sve Novak dobija pobedom u finalu protiv Ruda!

Foto: Tanjug/AP

Samo još jedan korak i pobeda dele Novaka Đokovića od večnosti i najuspešnijeg tenisera u istoriji "belog sporta".

Trijumf nad Norvežaninom u finalu Rolan Garosa, obezbediće Noletu 23. grend slem u karijeri, čime će prestići Rafaela Nadala, pošto Španac ima 22 pehara sa četiri najveća ATP turnira.

Daleko iza njih, nalaze se penzionisani Švajcarac Rodžer Federer sa 20, kao i Noletov idol legendarni Amerikanac Pit Sampras sa 14, pa potom Roj Emerson sa 12, Bil Tilden sa 10...

Osim što osvajanjem titule ulazi u istoriju, Novaku je važno da slavi i zbog povratka na prvo mesto ATP liste. Ako savlada Norvežanina, Đoković se sigurno vraća na čelo najboljih tenisera sveta, čime bi nastavio lični rekord po broju nedelja kao prvi teniser sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, za sada je prvi reket Srbije na 386 sedmica kao prvoplasiran, a u tom slučaju mogao bi da razmišlja i o cifri od 400 nedelja na vrhu, po čemu bi takođe postao jedinstven i nedostižan. Posebno ako se u obzir uzme njegova forma i turniri do kraja sezone koje bi mogao da osvoji.

Dalje, pobeda protiv Kaspera znači i nastavak trijumfalne serije na grend slemovima, pošto je Nole "odbranio" Vimbldon, na US Openu mu je bilo zabranjeno da igra, a onda je osvojio Austrlijan Open i stigao do finala Rolan Garosa.

Da bi opet vladao svetskim tenisom, Đoković mora da osvoji pehar u Bulonjskoj šumi, pa bi u tom slučaju od ponedeljka imao 7.595 poena, a drugoplasirani Karlos Alkaras bi stao na 7.175. U suprotnom slučaju, ako Rud pobedi, Španac ostaje prvi sa 7.175 bodova, dok će Đoković imati 6.795 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading