PISALI AUSTRALIJAN OPENU: Stigao zvaničan zahtev za izbacivanje sa turnira!

Autor:

Sport

25.01.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se odluka zvaničnika prvog grend slema u sezoni.

PISALI AUSTRALIJAN OPENU: Stigao zvaničan zahtev za izbacivanje sa turnira!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karen Hačanov

Teniski savez Azerbejdžana zatražio je od Australijan opena da izbaci sa turnira ruskog igrača Karena Hačanova koji se već plasirao u polufinale.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karen Hačanov

 

Naime, Azerbejdžanci tvrde da su se na ovakav korak odlučili jer je Hačanov prvi povukao politički potez. Rus posle pobeda na Melburn parku na kameri ispisuje reč "Arcah".

Arcah je drugi naziv za Nagorni Karabah, teritoriju koja pripada Azerbejdžanu ali je stanovništvo uglavnom jermensko, ove dve države su i ratovale zbog toga, a situacija je uvek turbulentna.

Hačanov nikada nije krio svoje poreklo i motive.

- Otac i deda su mi Jermeni. Puno puta sam bio tamo. Želim na ovaj način da pokažem solidarnost sa mojim narodom - objasnio je na konferenciji za medije u Melburnu. Inače, napisao je i "Arcah izdrži!" i "Ne gubi nadu i budi jak, Arcah!"

Australijanci se još nisu oglasili, mada je potpuno nerealno da će izbaciti polufinalistu pred meč sa Stefanosom Cicipasom, ali jeste Šamilj Tarpišćev, prvi čovek Ruske teniske federacije i selektor u Dejvis kupu:

- Neverovatna glupost, svi traže razloge kako bi maltretirali ruske tenisere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading