Da li će Novak biti spreman za Melburn?

Autor:

Sport

29.12.2017

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković trebalo je da se u Abu Dabiju vrati na teren, ali je bio prinuđen da napravi novo odlaganje zbog jakih bolova u laktu. S pravom se postavlja pitanje da li će Novak biti spreman za prvi grend slem sezone u Australiji.

RepublikaFoto: Starsport
Novak će morati još malo da sačeka sa povratkom na teren

- Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju. Nažalost, u poslednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda lekari su me savetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje, i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam tužan jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gde volim da učestvujem. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što pre mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam. Sve ovo može da utiče i na početak sezone i plan turnira koji sam napravio, ali odluka će biti doneta narednih dana - rekao je Novak.

Đoković je zbog hronične povrede desnog lakta završio sezonu već nakon četvrtfinala Vimbldona, dok je veliki povratak najavio na turnirima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima očekuju, u Dohi, a potom i na Australijan openu.

Sada se postavlja pitanje da li će Novak biti spreman za turnir u Melburnu polovinom januara, a pojedini sportski mediji čak nagađaju da će Srbin svesno žrtvovati turnir u Kataru kako bi 100 odsto bio spreman za Australiju.

Nadal se takođe povukao sa egzibicionog turnira u Abu Dabiju, a neće učestvovati na turniru u Brizbejnu, kako bi bio spreman za prvi Grend slem sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading