GROBARI I PARTIZAN REKORDERI: Crno-beli gledaniji od NBA šampiona i Jokića, ali i od Lejkersa, Majamija...

Autor:

Sport

16.04.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo tri tima na svetu imala su veću posetu od "parnog valjka".

GROBARI I PARTIZAN REKORDERI: Crno-beli gledaniji od NBA šampiona i Jokića, ali i od Lejkersa, Majamija...

Foto: Republika

Krcate tribine Štark arene

Košarkaši Partizana drugu godinu zaredom su najgledaniji tim u Evroligi jer je ukupno 338.574 navijača bilo na utakmicama crno-belih u Areni. Nažalost, taj rekord neće moći da se podeblja jer su izabranici Željka Obradovića završili učešće u Evropi posle ligaškog dela, za razliku od prošle godine kada su igrali u plej-ofu i kada ih je nesrećno izbacio Real.

Međutim, sa pomenutom posetom grobari i crno-beli i te kako mogu da budu ponosni, jer ne da su najgledaniji u Evroligi, već su četvrti najgledaniji tim na svetu. Naime, kada se podeli  ukupan broj navijača koji je bio u hali sa brojem utakmica dolazi se do proseka od 19.916 navijača. Imajući u vidu ostale svetske podatke, dolazi se do toga da su samo tri NBA tima bila gledanija, a svi znamo koliko je košarka popularna širom sveta.

Prema podacima renomiranog ESPN, Partizan su nadmašili samo Čikago Bulsi sa 20.624 navijača u proseku, zatim Dalas Maveriksi sa 20.217, i Filadelfija Seventisiksersi, jedini sa preko 20 hiljada gledalaca po meču. To znači da je Partizan uspeo da nadmaši timove kao što su Majami, LA Lejkersi, Boston, kao i aktuelni šampioni Denver Nagetsi, čiji je jedan od ključnih igrača naš Nikola Jokić. Ovaj podatak jasno pokazuje koliko je popularnost Partizana i interesovanje za njihove utakmice izuzetno visoko, čak i u poređenju sa najjačom košarkaškom ligom na svetu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najgledaniji na svetu: Čikago Bulsi

Izuzetna poseta Partizanovim utakmicama predstavlja još jedan dokaz odličnog rada kluba, uprkos manje uspešnim rezultatima na terenu. Ovo je jasan pokazatelj lojalnosti i podrške navijača prema klubu, kao i sposobnosti Partizana da održi visok nivo interesovanja i privuče ogroman broj gledalaca na svoje mečeve.

Ovaj uspeh će sigurno biti podsticaj i motivacija za klub da nastavi da radi na razvoju i unapređenju, kako na terenu, tako i van njega, te da i ubuduće privlači pažnju i podršku velikog broja navijača, kako u Evroligi, tako i širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading