KAKVA SRBIJA - STRAŠNA SRBIJA! NAŠI IGRAČI ODAVNO NISU HARALI NBA LIGOM KAO DANAS: Američki drim-timu, spremi se!

Autor:

Sport

07.04.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakve dve večeri za naše igrače!

KAKVA SRBIJA - STRAŠNA SRBIJA! NAŠI IGRAČI ODAVNO NISU HARALI NBA LIGOM KAO DANAS: Američki drim-timu, spremi se!

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP, Starsport, Twitter/nuggets

Noćas je kompletirano još jedno kolo NBA lige, ostalo je svega četiri runde do kraja regularnog dela. A ono što raduje sve nas Srbe jesu partije naših stalnih i povremenih reprezentativaca. Prošle i preprošle noći, gotovo svi naši internacionalci imali su zapažene uloge u svojim timovima, neki u pobedama, neki u porazima, ali ono što je važno je da se još od nekih starijih generacija ne pamti ovakvo kolo za sve naše igrače.

Ono što dodatno raduje jeste da "daju gas" na kraju sezone, a da su Olimpijske igre sve bliže, pa ukoliko zadrže takvu formu pitanje je kako će selektor Kari Pešić odlučiti koga da vodi u Pariz...

Noćas su se na terenu u direktnom sudaru našli Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović. Centar Denvera nas je već odavno "razmazio" tripl-dablovima, a protiv Atlante je predvodio Hokse do pobede uz učinak od 19 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Suvišno je pričati o njegovim kvalitetima i tome koliko bi značio nacionalnom timu.

Sa druge strane Nikolina dominacija, sa druge Bogdanova. Bogdanović je ove sezone najbolji u celoj Americi koji ulazi sa klupe, a noćas je bio drugi najefikasniji pojedinac Atlante zabeleživši 18 poena uz po dva skoka i asistencije. Nažalost, neko je morao da izgubi, ali je naša reprezentacija tu najveći pobednik.

Što se tiče večeri između petka i subote, četvorica Srba je igralo, a jedini koji nije bio dvocifren, i to zamalo, je Nikola Jović koji se zaustavio na osam poena.

Njegov Majami Hit je uprkos tome uspeo da savlada Hjuston Roketse rezultatom 119:104.

Kada je reč o srpskom dvojcu Vasilije Micić-Aleksej Pokuševski, oni su zasijali u pobedi Šarlote nad Orlandom 124-115. Najefikasniji akter meča bio je njihov saigrač Brendon Miler sa 32 poena, ali je Micić pomogao Hornetsima sa odličnih 14 poena, devet asistencija i pet skokova, dok je Poku dodao 10 poena i po dve uhvaćene lopte i dodavanja.

Međutim, niko od njih nije iznenadio koliko doskorašnji igrač Partizana - Tristan Vukčević. Mladi košarkaš je definitivno "procvetao" od odlaska iz Beograda u prestonicu Amerike. U dresu Vašingtona je zabeležio učinak od 17 poena, sedam skokova i dve asistencije u porazu od Portlanda 102:108. Koliko bolje igra u NBA govori podatak da je na prethodna tri meča prosečno beležio 15,3 poena za 25,3 minuta po meču.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Tristan Vukčević

Videćemo ima li i za njega mesta u reprezentaciji, s obzirom na to da je Janis Atetokumbo izjavio da mu je Vukčević prišao i rekao da razmišlja da zaigra za Grčku... U svakom slučaju - mnogo raduje ono što vidimo od naših igrača "preko bare".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading