LUDILO U SAN FRANCISKU! Jokić TROJKOM sa zvukom sirene SRUŠIO Golden Stejt! Istorijsko veče Srbina, DABL-DABL i nova POBEDA! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.01.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera pobedili su Golden Stejt Voriors rezultatom 130:127, trojkom Nikole Jokića u poslednjem napadu Nagetsa.

LUDILO U SAN FRANCISKU! Jokić TROJKOM sa zvukom sirene SRUŠIO Golden Stejt! Istorijsko veče Srbina, DABL-DABL i nova POBEDA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Uspeli su i drugi put u razmaku od samo osam dana, akteulni NBA šampioni da uzmu meru Kariju i ekipi. Posle pobede u Bol areni (120:114), ekipa Majka Melouna slavila je i u San Francisku zahvaljujući trojci Jokića koju je dao s pola terena sa zvukom sirene!

Srpski centar ispisao je istoriju franšize iz Kolorada i imao blistavo veče, čime je predvodio "grumenje" da dođe do trijumfa. Najbolji igrač Denvera meč je završio s novim dabl-dablom, ostvarivši 34 poena, 10 asistencija i 9 skokova za 39 minuta u igri, po čemu je bio najbolji akter meča, a za kraj je kao poslastica usledila trojka za pobedu šampiona!

"Džoker" je već u prvoj četvrtini koju je Denver dobio rezultatom 33:34 imao čak 15 poena i po tri skoka i asistencije, po čemu se izdvojio odmah na početku utakmice.

Loše je meč počeo po Nagetse, pošto je Golden Stejt već u uvodnoj deonici stigao do dvocifrene prednosti (21:11), ali je šampion uspeo da već do prvog malog odmora anulira zaostatak i serijom 0:10 potpuno se uključi u duel.

Tokom drugog kvartala vladala je rezultatska klacklalica, da bi se Nagetsi u finišu ove deonice odlepili i prvi put stigli do +7 (57:64), iako je Nikola Jokić do tada dodao samo još dva poena.

Pridružili su mu se Gordon i Marej, na čijim su se krilima igrači Denvera rastrčali po parketu i stekli opipljivu prednost, koju su održali do kraja prvog poluvremena - 63:70. Srpski centar je na velikom odmoru imao 17 koševa i po šest uhvaćenih lopti i dodavanja, a početak drugog dela otvorio trojkom za prvo dvocifreno vođstvo "grumenja" (73:63).

Bila je to istorijska trojka za Jokića, kojom je preskočio legendarnog Majkla Adamsa na listi najboljih trojkaša kluba i sada zauzima četvrto mesto sa 631 pogođenom trojkom.

"Ratnici" se nisu predavali, pa su u nastavku došli do potpunog rezultatskog preokreta. Usledio je pad u igri gostiju, dok je kod domaćina proradio Stef Kari, kome se pridružio i Džonatan Kamavinga, zbog čega je vođstvo ponovo prešlo na stranu tima iz San Franciska (94:86).

Kako se meč bližio kraju, rasla je i prednost Golden Stejta, koja je kraje trećeg kvartala otišla i na 15 koševa viška (107:92), a u poslednjoj deonici Voriorsi su imali maksimalnih +18 (123:105).

Uspeli su Nagetsi da se vrate i furioznom serijom 0:13 najpre smanje prednost, a potom i stignu do izjednačenja (127:127), da bi na kraju, kada su svi očekivali produžetak i dodatnih pet minuta, usledila trojka Nikole Jokića sa zvukom sirene za 25. pobedu u sezoni, uz 11 poraza i treće mesto na tabeli Zapadne konferencije.

Ovo je bio 17. neuspeh za "ratnike", koji ima 16 pobeda i zauzimaju 11. mesto, jedno niže od pozicije koja vodi u plej-in.

REZULTATI

Golden Stejt Voriors - Denver Nagets 127:130
/Kari 30 - Jokić 34/

San Antonio Spars - Milvoki Baks 121:125
/Vasel 34, Vembanjama 27 - Adetokumbo 44/

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading