NA OVO SE ČEKALO OD 2016! Brutalni Teo izjednačio REKORD u Evroligi!

Autor:

Sport

21.12.2023

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa 27 poena i 14 asistencija stigao je do 19. dabl-dabla na evroligaškoj sceni.

NA OVO SE ČEKALO OD 2016! Brutalni Teo izjednačio REKORD u Evroligi!

Foto: Starsport

Crvena zvezda Meridianbet je na krilima Miloša Teodosića upisala šestu ovosezonsku pobedu u Evroligi, a u 16. kolu na "gostovanju" u Pionir pao je Makabi iz Tel Aviva.

Vanserijska partija rođenog Valjevca, možda i najbolja u blistavoj karijeri, podsetila je na one dane kada je Teo žario i palio Starim kontinentom u dresovima CSKA, Olimpijakosa i košarkaške reprezentacije Srbije.

Već u uvodnoj deonici, Miloš je postigao 10 poena i najavio da će biti glavni adut Janisa Sferopulosa u protiv Ponosa Izraela. Do poluvremena je dodao još pet koševa uz osam asistencija i nestvaran indeks korisnosti +27 za prvih 20 minuta.

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Nastavio je da izluđuje košarkaše Makabija i u drugom poluvremenu. Pogađao je i delio asistencije. Zaustavio se na 27 poena i 14 asistencija. Za samo 28 minuta na parketu! Uz šut iz igre 8/12 (6/9 za tri) i 5/5 sa penala. Indeks je na kraju iznosio 40!

Ovim izdanjem, Miloš Teodosić je izjednačio evroligaški rekord karijere kada su asistencije u pitanju. Poslednji put kada je odigrao meč sa 25+ poena i 10+ asistencija u Evroligi, bilo je to 2016. godine.

Ujedno, Teo je stigao do 19. dvocifrenog učinka na nekom duelu Evrolige i na listi aktivnih igrača je na petom mestu. Ispred su samo Grk Nik Kalates (44), centar Reala Valter Tavares (30), srpski centar iz Olimpijakosa Nikola Milutinov (27) i Jan Veseli (20) iz Barselone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading